Profesyonel YouTube Videoları Kullanmak için En Kullanışlı Araçlar

Profesyonel YouTube Videoları Kullanmak için En Kullanışlı Araçlar

Youtube içerik üreticisi olabileceğiniz, global olarak yayın yapma şansı tanıyan ücretsiz bir platform. Günümüzde de sosyal mecralar arasında en çok tercih edilen seçeneklerden birisi haline geldi. Bunu kazanca dönüştürmek isteyenlerin Youtuber olup video içeriklerini milyonlarca kişiye ulaştırması ise birkaç basit adımdan geçiyor. Şirket bazı temel standartları karşılayan tüm kanallara para kazanma şansı tanıyor.

 

Şöyle ki; 4.000 saat video izlenme süresine ulaşan ve abone sayısı 1.000'in üzerinde olan her kanalda para kazanma özelliği aktif konuma getirilebilir. Bunu daha stabil bir biçimde yapabilmek ve zaman kaybetmek istemiyorsanız Youtube 4.000 saat izlenme paketi satın alabilir ve hızlıca reklamlarınızı yayınlayabileceğiniz bir kanala sahip olabilirsiniz. İzlenme dışında abone alımı yapabilmeniz yine mümkün.

 

Elbette ki yazılı içerikten daha fazla tercih edilen video içeriklerin hazırlık süreci biraz efor sarf etmenizi mecburi kılıyor. Örneğin Youtube 1.000 abone satın almak sizin için para kazanma özelliğini aktif konuma getirecektir. Ancak bundan sonrasında da abonelerinize içerik sunmaya devam etmeniz gerektiğinden bazı yardımcı uygulamalara ve programlara ihtiyacınız olacaktır. Günümüzde video montaj ve kurgu programları ücretli ve ücretsiz sürümler olmak üzere iki ana gruba ayrılıyor. Para kazanma özelliğini aktif ettikten sonra ücretli programlar kullanmanız için de bir engeliniz kalmayacaktır.

 

Youtube Video İçeriği Nasıl Hazırlanır?

 

Youtube videoları farklı pek çok konsepte sahip olabilir. Kameranın karşısına geçip bir olay, hizmet, ürün ya da fikirleriniz üzerine konuşabilir, bir konuk alarak bu konuşmayı karşılıklı sohbet şeklinde yapabilirsiniz. Yalnızca ürünü veya hizmeti inceleyeceğiniz videolar çekebilir, eğlenceli ve tamamen prodüksiyon gerektiren içerikler hazırlayabilirsiniz. Bunların hangisini tercih ederseniz edin elde ettiğiniz görüntülerin ve seslerin birbiriyle buluşturulması, içeriklerin senkronize edilmesi ve olay örgüsüne bağlı olarak kurgulanması gerekir.

 

Yani bir noktada kurgu programı olarak kullanabileceğiniz bir editör programından geçmesi şart. Bunun haricinde videoların renk ayarlarını değiştirebileceğiniz, efektler ve geçişler ekleyeceğiniz ya da ses düzenini yapabileceğiniz montaj programları son derece aktif bir biçimde ihtiyacınızı karşılayabilir. Tüm bunları ücretsiz sürümlere sahip video programlarıyla ya da premium alabileceğiniz program sürümleriyle yapabilirsiniz.

 

Youtube'tan para kazanmak için kaliteli içerikler her zaman önemli bir noktadır. İçerikleri daha iyi bir noktaya taşımak istiyorsanız kamera sayısını arttırabilir ve farklı açılardan görüntüler yakalayabilirsiniz. Bu durumda kurgu süresi daha fazla olsa da ortaya çıkacak içeriğin izleyiciye daha fazla hitap edeceğinden emin olabilirsiniz. Ayrıca popülarite kapsamında da insanların birbirine önermesi, organik olarak abone kazanımı için bu detay önem arz eder.

 

Youtube Video Montaj ve Kurgu Programları

 

Youtube izlenme paketleri satın al bölümünden dilediğiniz bir video için tamamen Türk, gerçek kullanıcılardan oluşan kalıcı izlenmeler temin edebilirsiniz. Ancak kaliteli bir içerik ürettikten sonra zaten organik olarak izlenmeleriniz artmaya başlayacaktır. Bunu başarabilmek için farklı kurgu programlarından birisinde uzmanlaşmış olmanız işinizi kolaylaştırır. Özellikle sık kullanılan ve Youtube denilince ilk akla gelen seçenekleri şöyle listeleyebiliriz.

  • Adobe Premiere
  • Avid Video Composer
  • Final Cut Pro
  • Hit Film Express
  • Lightworks
  • Shotcut
  • Movavi
  • Openshot
  • Sony Vegas Pro

 

Bu yazılımların profesyonel anlamda kurgu yapabilmenize olanak tanıdığını ve tüm ihtiyaçlarınızı karşıladığını söylemek gerekiyor. Üzerine ekleyebileceğiniz çeşitli efektler, tam anlamıyla ince ayarlar yaparak izlenilirliği daha yüksek videolar üretme şansı tanıması ve kaliteli bir çıktı alabiliyor olmanız en önemli faktörlerdir. Premium sürümlerinin kullanılması size filigran gibi zorunluluklar sunmayacağı için biraz daha makul olacaktır. Özellikle Youtube para kazanma aktivasyonu sonrasında bu amaca ulaşabilmek için bu ufak yatırımı yapmak gerektiğini söyleyebiliriz.

 

Tabii ki aralarında çok profesyonel kurgu ve montaj programları olduğu gibi son derece basit ve hızlı bir biçimde kurgu yapabileceğiniz seçenekler olduğunu da söylemeliyiz. Bu bağlamda online eğitimlerini izleyerek nasıl kurgu yapacağınızı kısa sürede öğrenerek içeriklerinizi daha kaliteli bir noktaya taşıyabilirsiniz. Gereksiz sahneleri atmak, ilgili yerlerde sese müdahale etmek, dışarıdan ses ve görüntüler ekleyerek video içeriğini daha da zenginleştirmek bu noktada mümkün olmaktadır.

 

Youtube Müzik, Fotoğraf ve Video Parçalarını Düzenleme

 

Youtube videolarına yalnızca video, fotoğraf ve müzik eklendiğini sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Elinizde bu üç materyal olsa bile bazı işlemler yapmanız gereklidir. En önemli nokta özgünlüktür. Özgün bir materyal kullanarak yaratacağınız içeriği daha iyi bir pozisyona taşıyabilirsiniz. Müzik, fotoğraf ve video parçaları üzerinde yapmayı planladığınız tüm bu düzenleme işlemlerini profesyonel olarak gerçekleştirmeniz için çok sayıda program bulunuyor.

 

Aynı zamanda videolarınızın kurgusunu yapacağınız program ile bu düzenleme ihtiyacınızın büyük bir çoğunluğunu yapmanız mümkündür. Yine de Adobe Photoshop ile görseller üzerinde oynama yapmak istediğiniz yerlere dilediğiniz eklemeyi ya da çıkarmayı gerçekleştirebileceğinizi vurgulayalım. Tam anlamıyla kaliteli bir içerik yapabilmek için izleyiciyle güçlü bir etkileşim yaratmanız gerek. Bu etkileşim doğrultusunda da videoların onları harekete geçirecek nitelikler taşımsı önemli.

 

Özellikle beğeni almak, yorum yapılması ve videoların paylaşılması akış üzerinde ciddi bir etkiye dönüşür. Dolayısıyla bunu hızlandırmak için de bazı adımlar atabilirsiniz.

Youtube yorum satın al sekmesinden videoya gelecek organik ve Türk kullanıcılar tarafından yapılan yorumlarla yükselişi hızlandırabilirsiniz. Videoların sağ frame üzerinde önerilen videolar kısmında çıkması, trendlere yükselmesi, keşfet bölümüne çıkması beğeni, yorum ve paylaşımlarla doğrudan ilgilidir. Bu nedenle Youtube beğeni satın al kısmında göreceğiniz paketlerle de izlenmelerinizi belli bir seviyenin üzerine organik olarak taşımanın yolunu keşfedebilirsiniz.

 

Youtube Videolarının Kalitesini Belirleyen Etmenler

 

İzlenme sayısı, izlenme süresi ve hedef kitleniz ne kadar artarsa o kadar kaliteli bir süreç söz konusu olur. Takipçilerinizin izlenmeleri arttığı gibi reklam gösterimleri ve sponsorluk alımları yükselir. Bunları yapabilmek içinse onlara özel hissettirmek zorundasınız. Örneğin basit bir detay olsa da ücretsiz kurgu programlarında program ismi filigran şeklinde yazmaktadır. Doğal olarak kaliteyi negatif etkileyen ilk noktalardan birisi budur.

 

Yine ücretsiz programlarda sık karşılaşılan sorunlardan birisi düzenlediğiniz videonun çıkış kalitesinin düşük olmasıdır. Yani tüm düzenlemeleri size ücretsiz olarak sunsa da 720p ile sınırlı bir video yükleme şansı tanır. Oysa artık 1080p normal HD düzeyinde sayılan bir görüntü seviyesine erişti. Dolayısıyla 2160p videolar için ultra QHD tanımını yapmak mümkün olsa bile UHD tanımı için 4k görüntü kalitesi şart. Her ne kadar 4k videoların izlenme olanağı fazla olmasa da en azından HD videolarla takipçilerinize 1080p ya da 2160p izleme olanağı tanımanız şart.

 

Youtube yüksek izlenme satın al seçeneğiyle videonuzu hızlı bir biçimde trendlere sokabileceğiniz gibi kalitesiz bir videoyla beklediğiniz talebi alamayabilirsiniz. Çünkü yüksek izlenme demek daha fazla kullanıcının karşısına çıkmak demek. İzleyiciler videoyu ne kadar beğenirlerse sonraki videolarınız için size abone olma şansları, beğeni atma ya da yorum yapma şansları artacaktır. Eğer kalitesiz bir video içeriği sunuyorsanız bunların hiçbirisi olmayacağı için temel bir gelişim ivmesi göremezsiniz. Youtube kanalınızın hızlı ve sağlam adımlarla gelişmesini istiyorsanız kaliteye özen göstermek zorundasınız.