Youtube Abone Sayacı Gizliliği (Açma ve Kapama) Nasıl Yapılır?

Youtube Abone Sayacı Gizliliği (Açma ve Kapama) Nasıl Yapılır?

Youtube Abone Sayacı Gizliliği (Açma ve Kapama) Nasıl Yapılır?

Youtube kanal sahipleri abone sayılarına takip edebilmek için abone sayacını kullanabilirler. Canlı abone sayacını ise istedikleri zaman aktif hale getirebilir veya kapatma imkânına sahiptirler.

Abone sayısının görünür yaparak kanalı kaç kişinin abone olduğunu görebilme şansını sunabilirsiniz. Abone sayısının görünmesi istenilmiyor ise kapatılabilir. Bu işlemi gerçekleştirmek için birçok kullanıcının aklına şu soru takılır. Youtube abone sayacı gizliliği (açma ve kapama) nasıl sağlanır?

Youtube Abone Sayacı Nedir?

Diğer sosyal medya araçları gibi Youtube'de kanal açanların sayısı oldukça fazladır. Zaman içerisinde abone sayısını arttıran kullanıcılar daha fazla kişiye ulaşmak için kişilerin ilgilerini çekebilmeleri adına değişik videolar yüklemektedir. Youtube kanalına sahip olan tüm kullanıcılar abone sayılarını görebilme ve başka kanalların abone sayılarını öğrenebilmek için abone sayacını kullanır.

Abone sayacı kapalı olan kullanıcıların abone sayısını görmek mümkün olmaz. Şayet abone sayısını gösterilmek istenirse veya gizleme işleminin yapılması isteniliyor ise Youtube sayaç ayarlaması yapabilir.

Youtube Abone Sayacı Nasıl Açılır/Kapanır?

Kanal sahibi kanalına abone olan kişilerin sayısını gerek kendi gerekse başkaları tarafından görülmesini istiyor ise şu adımları izlemesi gerekir;

  • Hesaba giriş yapılır.
  • Sağ üst köşede mevcut olan profil resmine tıklanarak, kanalınız linkine tıklanır.
  • Gelen sayfada kanal özelleştir butonunu tıklanır.
  • Sol tarafta açılan menü kısmının en altında olan ayarlar bölümüne tıklanır.
  • Ayarlara tıklandıktan sonra kanal bölümü seçilir.
  • Ekrana gelen gelişmiş ayarlar kısmına tıklanır.
  • Sayfanın alt kısmında kanala abone olan kullanıcıların sayısını göster bölümü aktif hale getirilir.

Abone Sayacı Açık Mı / Kapalı Mı Olmalı?

Kanal sahipleri abone sayacının kapalı mı yoksa açık mı olması konusunda tereddütler yaşar. Genel olarak abone sayısı düşük olan kanal sahiplerinin abone sayacını kapalı tutması tercih edilir.

Fakat ortaya çıkan sorun ise Youtube her zaman şeffaflığa önem verdiğinden bu durum mantıklı olmayabilir. Videoların beğeni oranı gizli ise mevcut videonun öne çıkma olasılığı bulunmaz. Dolayısı ile abone sayacını gizli tutmak kullanıcı için olumsuz sonuçlar doğurabilir.

Youtube Abone Sayacını Gizleme

Sıralanmış olan maddeler sırası ile uygulanarak Youtube abone sayacı özelliğini aktif hale getirebildiği gibi pasif hale de getirilebilir. Abone sayacının aktif olarak kullanmak sureti ile herkes tarafından abone sayısının görünmesi sağlanabilir. Bu ayar pasif hale getirildiğinde ise abone sayısı görünmez.