Youtube Abone Sayınızı Artırarak Para Kazanma Stratejileri

Youtube Abone Sayınızı Artırarak Para Kazanma Stratejileri

Youtube, Türkiye dahil olmak üzere global olarak en çok kullanılan video platformudur. Google altyapısıyla dizayn edilmiş olan platforma yükleyeceğiniz özgün video içerikler izleyicilerin ilgisini çektiği sürece para kazanmak oldukça kolay.

Hatta günümüz şatlarında Youtuber gelirleri öyle bir noktaya geldi ki herkesin en büyük amaçlarından birisi haline dönüştü. Bunu daha profesyonel bir biçimde yapmak için çabalayanlar, dev prodüksiyonlar kuranlar ve inanılmaz video içerikler sunanlar günden güne artıyor.

 

Youtube abonesi satın almak tam bu noktada önemli bir noktaya dönüşüyor. Çünkü az sayıda abone, izlenme sayısı ve beğeni olan kanalların spesifik olarak kullanıcıların ilgisini çekmesi mümkün değil.

Bu sebeple her zaman için yükselen bir ivmeye ihtiyaç duyuluyor. Hatta herkesin kanal açarak para kazanması aktif olsa bile bunun için bazı kısıtlamalar getirildi. Bir kanalın para kazanma özelliğinin aktif hale getirilebilmesi için belirlenmiş şartları yerine getirmeniz gerekiyor.

 

Bu sayede daha özgün ve bunu bir iş olarak görüp uygulayabilecek kaliteli içerik üreticilerinin platformda olması amaçlanıyor. Tabii ki belirtilen standartlar için zaman kaybetmenize gerek yok. Çünkü bunu sağlayabilmeniz için ihtiyacınız olan tüm alternatifleri size sunabiliyoruz. Ortalama 5 dakika içerisinde Youtube'tan para kazanma aşamasın geçebilmeniz bu noktada mümkündür.

 

Youtube Abonelerinden Nasıl Para Kazanılıyor?

 

Youtube gelir modeli olarak pek çok seçenek kullanıyor. Bunun en biliniri tabii ki reklamlardır. Günümüzde video içeriklerin izlenmesi ile yazılı içeriklerin okunması arasında bir kıyas yapıldığında görsel içeriklerin bir adım öne geçmeye başladığını görüyoruz.

Dolayısıyla reklam gösterim oranlarında da reklam verenlerin ücret eşiğinde de belirli bir artış söz konusu oluyor. Bunu daha profesyonel bir biçimde yapanlar içinse Google tarafından sunulan gelir modellerine sürekli olarak bir yenisi daha ekleniyor.

 

Teorik olarak reklam gösterimleri tüm web sitelerinde de olduğu gibi en önemli kazanç kaynağı olarak düşünülebilir. Video başladığında çıkan reklam, videonun ortasında çıkan ya da sonuna yerleştirilen reklamlarla hedef kitleye ürün veya hizmetleri kapsayan reklamların gösterilmesi mümkün oluyor. Böylece hedefe ulaşmak ve kazanmak mümkün oluyor. Diğer kazanç modellerinde de benzer bir algı var. Ayrıca içerik üreticilerinin lehine düşünülmüş Youtube para kazanma teknikleri olduğunu da söylemeden geçemeyiz.

  • Reklam Gösterimi/Reklama Tıklama
  • Katıl Butonu İle Özel İçerikler
  • Sponsorluk Anlaşmaları
  • Bağış Sistemi

 

Bunlar arasında yer alan ve ilginizi direkt olarak çekecek olan kazanç sistemi bağış sistemi olabilir. Ancak henüz Türkiye'de aktif hale gelmedi ve Youtube tarafından sunulan canlı yayın hizmetiyle beraber daha popüler hale gelecektir. Tıpkı oyun ve diğer içerikler için yayıncılık sağlayan diğer rakip sitelerde olduğu gibi yayını izleyenler anlık bir donate sistemine sahip olacak. Böylece içerik üreticisi izleyicilerden gelen bağışları bir gelir kaynağına dönüştürebilecek.

 

Youtube Temel Kazanç Sistemi Nasıl Çalışmaktadır?

 

Youtube reklam kazancı elde etmek içerik üreticisi olmanın temel noktası olarak nitelendirilebilir. Burada kazancın en önemli faktörü olarak görülmesinin dışında en yaygın kullanılan seçenek olması da öne çıkıyor. Öncelikli olarak Youtuber olduğunuz gibi açacağınız kanal size belirli bir oranda kazanç sağlayacaktır. Bunu hem videolara ekleyeceğiniz reklamlar izlendiğinde hem de izlenen reklamlardaki ürün ya da hizmet sayfasın tıklandığında alacaksınız.

 

Tabii ki kanalın bu noktaya gelebilmesi için para kazanma özelliğinin aktif hale getirilmiş olması gerekiyor. Bunu sağlayabilmek içinse platformun sunduğu 4000 saat video izlenme süresi ile 1.000 abone eşiğini geçmeniz şart. Bu eşiği geçtikten sonra para kazanma özelliğini aktif konuma geçirebilir, reklamlarınızı videolarınıza yerleştirebilirsiniz. Özgün olan tüm videolarınız için sorunsuz bir para kazanma süreci aktif olacaktır.

 

Youtube izlenme satın alma paketleri ile bu süreci hızlı bir biçimde tamamlamak, sonrasında da organik izlenmelerle kanalınızın daha görünür hale gelmesini sağlamak mümkündür. En önemli noktaların başında ise hedef kitleniz gelmektedir. Videoların içeriğinde yer alacak reklamlar farklı reklam verenlerin içeriklerini bir havuz içerisinde toplar. Sizin hedef kitlenize bağlı olarak en iyi eşleşmeyi sağlayarak en doğru reklam kombinasyonlarını gösterir. Bu bağlamda da reklamların geçişi azalır ve reklamlar daha fazla izlenir. Tıklanma oranı artacağı için de kazanç otomatikman yükselir.

 

Youtube Katıl Butonu Nedir? Ne İşe Yarar?

 

Youtube abone paketleri ilk etapta yalnızca para kazanma özelliğini aktif etmek için düşünülebilir. Ancak para kazanma modelleri arasında sonradan aktif olan son derece etkili olan bir diğer seçenek katıl butonudur. Bu temel anlamda ne kadar çok aboneniz varsa o kadar fazla katıl butonu kullanılmasını mümkün kılabilecek bir para kazanma modelidir. Buton videoların hemen altında kanal isminizin yanında görünür.

 

İzleyiciler bu butona bastıklarında aylık belirli bir tutar ödeyebilecekleri farklı teklifler görürler. Herhangi birisini seçtiklerinde ise yorum yaptıklarında katıl üyesi olduklarını belirten semboller, özel içeriklere erişim hakkı ve iletişim açısından daha fazla seçeneğe sahip olurlar. Ancak tüm abonelerinizin bu özelliği kullanması mümkün değildir. Daha çok %1 ile %10 arasında bir istatistikten söz etmek mümkündür.

 

Dolayısıyla katıl için özel içerik oluşturmak ve normal takipçileriniz haricinde katıl butonuna dahil olanlara bu içeriği sunmak güncel bir teşvik yaratabilir.

Son dönmelerde en çok tercih edilen para kazanma yollarından olmasında da bu teşvik ve sonrasında gelen aylık düzenli gelir akışının etkisinin olduğunu vurgulamalıyız.

Youtube abone sayısı arttıkça katıl butonuna tıklayacak abone sayısında da bariz bir artış olacaktır. Çünkü aboneler gerçek kullanıcılardır ve çoğunlukla ürettiğiniz içeriğin kalitesine bağlı olarak kalıcıdır. Bunların sizin takipçiniz olması ve aboneliğin üzerine katıl üyeliği alması ekstra bir kazanç anlamına gelir.

 

Youtube Sponsorluk Anlaşmaları Nasıl Yapılmaktadır?

 

Youtube beğeni satın alma gibi izlenme ya da aboneyle alakası olmayan, fakat popülerliği arttırarak daha göz önünde olmanızı sağlayan seçeneklerden de söz etmeliyiz. Çünkü kanalın daha fazla önerilen videosunun bulunması, daha geniş bir kitleye ulaşması, daha fazla kişinin ilgisini çekmesi sponsorluk anlaşmaları için ideal bir avantaja dönüşür. Bu kazanç modeli doğrudan Youtube ile alakalı değildir. Farklı şirketlerle bireysel ya da kurumsal olarak yapacağınız işbirlikleri dahilinde böyle bir kazanç modeli oluşturabilirsiniz.

 

Burada anlaşma sonucunda video içeriklerinizin belirli bir alanında anlaştığınız markanın logosunu, ismini, renklerini, katalogunu ya da ürünlerini sergileyebilirisiniz. Yine sponsorluk anlaşmasına bağlı olarak şirketin reklam filmine videonuzda yer verebilir, şirket üzerine bir içerik üretebilir ya da içeriğinizi şirketin ürün ve hizmetleriyle birleştirerek abonelerinize sunabilirsiniz. Bu teknik kısımlar anlaşma maddelerine bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.

 

En önemli noktalardan birisi ise sponsorluk anlaşmaları ile gelir elde edebilecek noktaya gelmenizdir. Bunu başarmak için abone sayınızın yüksek olması ve belirli bir kitleye ulaşabiliyor olmanız elzemdir. Doğal olarak Youtube fenomen paketleri ile yola çıkabilirsiniz. Çünkü abone dışında daha fazla izlenme ve beğeniye ihtiyaç duyacaksınız. Bu sayede önerilen videolarda daha fazla yer alacak, organik anlamda da büyümenizi hızlandıracak bir ivme kazanacaksınız. Daha fazla firmanın dikkatini çekmek ve reklam anlaşmaları yapmak için bu kıstaslar oldukça önemlidir.