YouTube AdSense Bağlantısı Nasıl Yapılır?

YouTube AdSense Bağlantısı Nasıl Yapılır?

Youtube bildiğiniz üzere Google merkezli bir platformdur. Google ürünü olmasının en büyük avantajı ise reklam modeli olarak da Google ile entegre çalışabiliyor olmasıdır. Eğer Youtuber olmak ve içeriklerinizden para kazanmak istiyorsanız en güvenli reklam ağı olan Adsense seçeneğini tercih edebilirsiniz. Google Ads dünya genelinde 2 milyondan fazla kullanıcının tercih ettiği bir reklam portföyüdür. Web siteleri ve Youtube kanalları için kullanılabilir olduğunu vurgulamak gerek. Hemen ilişkilendirerek para kazanmak istiyorsanız Youtube para kazanma özelliğini açma işlemiyle başlamalısınız.

Buradan YouTube abone satın alabilirsiniz => https://youtubemarketim.com/youtube-abone-satin-al/

 

Bu aşamada Google tarafından bazı kısıtlamalar mevcuttur. Her kanalda para kazanmayı aktif etme öncesinde bazı temel gelişim göstergesinin aktif olarak görülmesi önemsenmektedir. Günümüzde de bunun en önemli örneğiyle karşılaşıyoruz. Bu sınırlama için 4.000 saat video görüntülenme süresi mecburi kılınıyor. Ayrıca bu süreyi doldurmanıza rağmen aktif olmayan para kazanma butonunun sebebi abone sayınız olabilir. Abone sayınızın anlık olarak 1.000'i aşmış olması şart koşuluyor.

 

Bu sürecin ardından Adsense ile ilişkilendireceğiniz Youtube hesabınızla para kazanabilirsiniz. Tabii ki hem 1.000 abone sınırının olması hem de 4.000 saat gibi bir izlenme sınırının uygulanması pek çok yeni içerik üreticisi olarak engele dönüşüyor. Oysa Youtube 4.000 saat izlenme satın al https://youtubemarketim.com/youtube-4000-saat-izlenme-satin-al/ paketiyle bu süreci hızlıca geçebilirsiniz. Yine abone satın alarak diğer kıstası da yerine getirdiğinizde Adsense için uygun konuma geleceksiniz.

 

Youtube Adsense Nedir?

 

Youtube üzerinden gelir elde etmek isteyen herkesin Adsense hesabıyla ilgili bazı sorular aklına takılabiliyor. Burada en temel ayrıntı bir Google hizmeti olması ve güvenilirliğinin buna dayanmasıdır. Reklam verenlerin tümünü bir havuz içerisinde toplayan, içerik üreticilerinin ise bu reklamlara en uygun hedef kitlelerini belirleyerek buna göre reklam yayınlamasına olanak tanıyan bir sistemdir.

 

Bu sistem kapsamında kitlenize en uygun reklamları seçebilir, yüksek ücretli reklamlarla kazancınızı arttırabilirsiniz. Youtube abone satın alma ile başlayan serüveninizi organik anlamda büyüyen dev bir kanala dönüştürebilirsiniz. Ki bu süreçte Adsense kazançlarınız katlanarak artacağı için yapacağınız yatırım bir noktada anlamsız görünmeye başlayacaktır. Kaliteli içerik için hem donanım hem yazılım yönünden belli bir standardın üzerine çıkmanız şart.

 

Videolarınızın belli bir hedef kitleye ulaşması ise organik büyüme için en önemli seçenektir. Hedef kitlenizin bir diğer önemli unsuru ise reklam gösterimleridir. Adsense tarafından gösterilecek olan reklamlar ne kadar doğru bir kitleye gösterilirse izlenme ile beraber reklam gösterimi ve reklama tıklama oranları o denli artacaktır. Haliyle kazanç umduğunuzdan çok daha üst seviyelere çıkacaktır. Youtube abone satın al bölümündeki paketler sırf bu yüzden bile değerlendirilebilir. Daha fazla abone, daha yüksek izlenmeler ve daha fazla kazanç birbiriyle bağlantılıdır.

 

Youtube Kanalı Adsense İle Nasıl Bağlanır?

 

Youtube kanalınıza Adsense bağlamak istiyorsanız ilk yapmanız gereken şey Youtube para kazanma aktifleştirme işlemidir. Bunun için tabii ki öncelikle standartları yerine getirmeniz gerek. Hemen 1.000 aboneye ulaşarak ve 4.000 izlenme saatini aşarak bunu sağlayabilirsiniz. Eğer bu süreci vakit kaybetmeden geçmek istiyorsanız Youtube 4.000 saat izlenme satın al bölümüne göz atabilirsiniz. Hızlıca Türk ve gerçek kullanıcılardan alacağınız izlenmelerle onay sürecine geçmeye hazır olursunuz.

 

Ardından kanal kısmından Adsense hesabı ilişkilendirme bölümüne geçerek onaylı Adsense hesabınızın giriş bilgilerini yazarak erişimi sağlamanız gerek. Aynı zamanda yeni bir hesap açarak Adsense başvurusu yapmanız yine bu alanda mümkündür. İlişkilendirmeyi kabul et dedikten hemen sonra iletişim bilgileriniz ve kişisel bilgilerinizin girilmesi gereken bir form göreceksiniz. Ardından size bir mail ile para kazanma özelliğinin aktif olarak kullanabileceği ya da hangi sebeplerden ötürü kullanamayacağı bildiriliyor.

 

Kanal altında bulunan seçeneklerden reklamlardan para kazanma alanına gelip tik koyduğumuzda ise Adsense reklamları videolarınız için yerleştirilebilir oluyor. İlişkilendirdiğiniz hesap üzerinden gelişimini kontrol edip, ödeme alacağınız hesabı belirleyip belirli ödeme eşiğini geçtikten sonra ödemenizi çekebiliyorsunuz. Böylece bir noktada Google ile partner olarak işbirliği yapmış ve videolarından para kazanamaya başlamış bir Youtuber oluyorsunuz. Youtube izlenme satın almak bu aşamada daha zengin bir kitleye ulaşarak videolarınızın ön plana çıkması açısından önemlidir. Çünkü algoritma olarak etkileşim kanalın önerilmesindeki en temel kıstastır.

 

Youtube Adsense Reklamları Nasıl Seçilir?

 

Youtube izlenme paketleri ile izlenme sayınızı belirli bir seviyenin üzerine çıkardığınız zaman ister istemez etkileşimde bir artış olacaktır. Bu artışı ayrıca destekleyebileceğiniz farklı paketler dahi var. Örneğin yorum satın alabilir ya da videolarınıza like yani beğeni satın alarak daha ön planda olmasını sağlayabilirsiniz. Bu süreç içerisinde zaten reklamlarınız gösterileceği için bir noktada reklam gösterimleriniz artmaya başlayacaktır. Daha fazla reklam ve video gösterimi olması ise yeni reklam verenlerin tekliflerini değerlendirme şansı yakalamanız yol açacaktır.

 

Zaten Adsense sisteminde genel olarak kanca sistemi olarak adlandırılan bir yapı kullanılıyor. Yani reklam kazancı en yüksek olan reklamlar yayınlanıyor. Kanalınızın hedef kitlesine ve içeriğinize en uygun olan reklamların gösterilmesiyle beraber en yüksek kazançları elde etmiş oluyorsunuz. Bazı reklam verenlerin reklamlarını engellemek ya da bu reklamları yayınlamamak ise kanalın kendi inisiyatifine bırakılıyor. Youtube yorum paketleri bu noktada sizin daha geniş bir reklam ağına ulaşmanızı sağlayabilir.

 

Çünkü markaların tamamı reklamlarının yayınlandığı kanalların belli bir standardın üzerinde olmasını istiyor. Böylece izlenme sayısı, beğeni sayısı, yorumlar ve bunların niteliği ön plana çıkıyor. Kesinlikle bot aboneler ya da bot yorumlar almamanız bu aşamada bile önem arz edebilir. Gerçek kullanıcılardan etkileşim almanız, Türk olmaları ve hedef kitlenize uygun olmaları gerçek anlamda bir kazanç kapısına dönüşebilir. Youtube Türk beğeni satın alma işlemi bundan dolayı çok popülerdir.

 

Youtube Adsense Kazançları Nasıl?

 

Youtube ile para kazanmak için önceliğiniz para kazanma özelliğini aktif hale getirmek olabilir. Bunu zaten paketlerle yapabiliyor ve ardından yine paketlerle gayet organik bir görüntü sergileyerek büyümeye devam edebiliyorsunuz. Bu büyüme aşamasının devamlılığı ve size gelir olarak dönmesi ise kategoriye göre de değişkenlik gösteriyor. Farklı kategoriler farklı kazanç miktarlarıyla özdeşleştirilebiliyor. Bunu zaten Youtube Adsense sayfasında da ortalama olarak verilen rakamlarla görmek mümkündür.

 

Adsense sayfası üzerinde kategorinizi seçtikten sonra bulunduğunuz bölgeyi seçerek kazançların ortalama tutarını görebiliyorsunuz. Bu listeye göre birkaç popüler kategoriye şöyle göz atmak mümkün. Aylık 1 milyon görüntüleme üzerinden kategorik bazda ortalama yıllık kazanç için şu rakamlar Google tarafından referans olarak paylaşılmaktadır.

  • Bilim kategorisinde aylık 1 milyon izlenmeye yıllık ortalama kazanç 58.000 TL
  • Finans kategorisinde aylık 1 milyon izlenmeye yıllık ortalama kazanç 214.000 TL
  • Haber kategorisinde aylık 1 milyon izlenmeye yıllık ortalama kazanç 42.000 TL
  • Otomotiv kategorisinde aylık 1 milyon izlenmeye yıllık ortalama kazanç 75.000 TL
  • Spor kategorisinde aylık 1 milyon izlenmeye yıllık ortalama kazanç 49.000 TL
  • Yiyecek ve İçecek kategorisinde aylık 1 milyon izlenmeye yıllık ortalama kazanç 68.000 TL

 

Hedef kitlenizi belirleyip bu rakamları yıllık olarak kazanabilmek, aylık 1 milyon gösterimi katlayarak tutarı da katlamak için hemen Youtube abone satın almak ile ilk adımı atabilirsiniz.