Youtube’dan Nasıl Para Kazanılır? Ne Tür İçerikler ile Para Kazanabilirim?

Youtube’dan Nasıl Para Kazanılır? Ne Tür İçerikler ile Para Kazanabilirim?

Youtube’dan Nasıl Para Kazanılır?

Günümüzde artık birçok kişi fazlasıyla Youtube üzerinden gelir sağlamaktadır. Önceden bildiğimiz ve tanıdığımız ünlüler bile artık bu mecralarda yer almaktadır. Çünkü artık baya bir gelir kapısı haline gelmiştir.

Ünlü veya içerik üretebilen ünsüz tüm arkadaşların Youtube kanalı bulunmaktadır. Durum böyle olunca da tabii herkes para kazanmanın yollarını aramaktadır. Hatta daha fazla kazanabilmek için neler yapmalıyız gibi sorularla sıkça karşılaşmaktayız.

2 aşamada bu işi halledebilirsiniz. Birincisi kurallara uymak, diğeri ise mutfak kısmıdır.

Youtube’da Ne Tür İçerikler ile Para Kazanabilirim?

Öncelikle izlenme oranını içerik türleri ve genel içerikler fazlasıyla önem arz etmektedir. Bu yüzden sizlerin özellikle dikkat etmeniz gereken noktaları sıraladık.

  • Özgür olun,
  • İzleyici bir kitle oluşturmaya çalışın,
  • Sürekli etkileşim halinde olun,

Bu detaylara dikkat etmeniz doğrultusunda daha kolay ve hızlı bir şekilde işlerinizi nakde çevirebilirsiniz.

Youtube Hesabı Nasıl Paraya Çevrilir?

İşin kural kısmı tamam ancak mutfak kısmı nedir bundan bahsedelim. Youtube’da para kazanmak için Youtube ortağı olmalısınız. Ortak olmak demek, içeriklerinize Google’ın reklamlar vermesine izin vermek anlamı taşımaktır. Peki, nasıl ortak olacaksınız? En başta yapılması gereken işlem;

Adım 1: Youtube İş Ortağı Programı Şartlarını Kabul etmelisiniz:

Oturum açın ve kanal/durum kısmından para kazanma seçeneğini etkinleştirin. Karşınıza çıkan iş ortağı programını sonrasında adım adım kabul edin.

Adım 2: AdSense’e Kaydolun:

Kazancını da gerçekleştirmek için AdSense hesabında bir oturumunuz olması gerekmektedir.

Adım 3: Para Kazanma Tercihlerini Belirleyin:

Mevcutta olan ve oluşturacağınız tüm videolardan para kazanma talebini onaylayın sonrasında çıkabilecek reklam türlerini işaretlemelisiniz.

Adım 4: İncelemeye Girin:

Bu da son adım olarak artık iş sürecini beklemelisiniz. Tüm yapılanları doğrulamak adına Youtube inceleme altına almaktadır.

Yeterli izlenme ve takipçi sayısına ulaştığınızda Youtube sizlerin kazancını ödemektedir. Ödeme almak için en az 1000 abone ve en az 10.000 kanal görüntülenmesi olması gerekmektedir. Ayrıca bu işlemler son 1 yıl içinde ve 4000 saat kadar izlenmiş olması gerekmektedir.

Tüm detaylar yerine getirildikten sonra artık para kazanmamanız içi sebep yoktur!