Youtube 'dan Para Kazanmak İçin İşinize Yarayacak Siteler

Youtube 'dan Para Kazanmak İçin İşinize Yarayacak Siteler

Youtube gibi büyük mecraların bir parçası olmak, para kazanarak hayatınızı bir Youtuber olarak geçirmek pek çok yönden avantajlıdır. Özellikle günümüzde çok daha popüler bir hal alan bu algı gelişimini sürdürmeye devam ediyor. Para kazanma özelliğinin aktif hale getirilmesiyle beraber içeriklerinizi çok daha özgün ve kaliteli bir biçimde sunmayı amaç edineceğinizden şüphe yok.

Bunu yaparken kullanacağınız kurgu ve montaj programları işinizi kolaylaştırabilir. Aynı zamanda Youtube para kazanma yolları arasında özgün içerikler üretmenizi sağlayabilecek çok sayıda da site olduğunu vurgulamak gerekir.

 

Önceliğiniz tabii ki kanalınızın para kazanma aktivasyonunu yapmaktır. Bunu yapabilmek içinse ilk olarak yüklü olan en az bir videonuzun olması ve videolarınızın totalde 4.000 saat izlenmesidir. Aynı zamanda 4.000 saat izlenmenin tek başına yeterli olmadığını da vurgulamalıyız. Burada 1.000 abone sayısını geçmiş olmanız elzemdir.

 

Dilerseniz Youtube 1.000 abone satın alma işlemini yapabilir, ardından videolarınız için 4.000 saat izlenme satın alarak para kazanma aktivasyonunu tamamlayabilirsiniz.

Kazanmaya başlamak elbette ki önemli bir kıstastır. Ancak devamlılığını sağlamak için video içeriklerinizi düzenli bir biçimde üretmeye devam etmelisiniz.

Eğer çekim yapıyorsanız işiniz biraz daha kolay olabilir. Yine de büyüyen sektör yapısıyla birlikte video içeriklerinizde kullanabileceğiniz, telif hakkı serbest olan fotoğrafların, videoların ve müziklerin yer aldığı pek çok site olduğunu bilmelisiniz.

 

Youtube İçeriklerinizi Zenginleştirecek Siteler

 

Youtube çok çeşitli bir video yelpazesini kullanıcılara sunuyor. Bu bağlamda videolardan bilgi alabilmek, bir şeyi öğrenebilmek, bir fikir üzerine tartışmaları izleyebilmek ya da yeni bir şeyler keşfetmek mümkün hale geliyor. Tabii ki bunu sağlayan kişi siz olduğunuzda videoların daha verimli olabilmesi için hem görsel hem de işitsel anlamda tatmin edici bir kurgu hedefleyeceksiniz.

 

Fotoğraf ve videoların telif hakkının olması durumunda para kazanma özelliğini aktif olarak kullanamazsınız. Kullansanız dahi uyarı almanız durumunda hem kazancın telif sahibine aktarılması hem de kanalınızın kapanması gibi süreçler kaçınılmaz olur. Bu yüzden kullanacağınız görsellerin ve diğer materyallerin telif hakkına tabi olmadığından emin olmanız şart. Bunu hizmet olarak sunan yine Premium hesaplı siteler olduğu gibi ücretsiz sitelere de rastlayabilirsiniz.

 

İçeriği zenginleştirmek için en önemli kozlarınızdan birisi ise platformun sunduğu kendi kütüphanesi olabilir. Burada telif hakkı olmayan ve tamamıyla içerik üreticileri için sunulan binlerce içerik var. Video arkasında çalması için müzikler, video içeriğinize uygun olup daha kaliteli bir izleme etkinliği sağlayacak ses efektleri, görseller ve videolar sizler için sunuluyor. Fakat buna tüm içerik üreticileri ulaşabildiği için pek çok videoda bunları görmek mümkün olabiliyor. Haliyle Youtube para kazanma yöntemi olarak daha özgün bir iş yapmayı vizyon edinmeli, telifsiz materyaller sunan sitelere odaklanmalısınız.

 

Youtube Telifsiz Fotoğraf, Video ve Müzik Siteleri

 

Youtube abone satın almak nasıl mümkün ise telif ücretini ödeyerek kullanabileceğiniz fotoğraflar, videolar ya da müzikler alabilmeniz o kadar mümkündür. Aslında burada en büyük etmen fotoğraflar olarak görülüyor. Kullanacağınız bir görselin telifinin olması videonun para kazanma özelliğini deaktif duruma düşürebilir. Bunun akabinde yapılan telif uyarılarının tekrarlanması halinde kanalınızın kapanması dahi mümkün hale gelir. Böyle bir süreç yaşamayı istemediğiniz için telif hakkı bulunmayan fotoğrafları ve videoları bize sunan platformları takip etmeniz elzem.

  • Pixabay
  • Life of Pix
  • Free Nature Stock
  • Stock Snap
  • Travel Coffee Book
  • MMT
  • Pexels
  • Public Domain Archive
  • Jay Mantri
  • Gratisography
  • Magdeleine
  • Realistic Shots
  • Unsplash
  • Shutterstock
  • Freepik

 

Elbette ki bu liste içerisinde içerikleri ücretsiz olarak sunan platformlar olduğu gibi Premium üyeliklerle sunan seçeneklere de rastlayabilirsiniz. Premium hesaplar hem daha yüksek çözünürlüklerde hem de daha fazla alternatifle sunulabiliyor. Bir kategori üzerinde ya da anahtar kelimenizle arama yaparak en uygun görseli bulmanız sağlanıyor. Böylece kaliteli bir video içeriği yaratabilmek için önünüzdeki en önemli engel olan telif sorununu aşmış oluyorsunuz. Youtube izlenme satın alma paketleri ile videonuzu öne çıkardıktan sonra da kullanıcıların organik olarak bu eşsiz içeriklerinizle buluşma süresini hızlandırabiliyorsunuz.

 

Youtube Abone, Beğeni ve Yorum Satın Alma Siteleri

 

Youtube yorum satın alma aşamasında bile aktif olarak kullanılabiliyor. Bunun temel sebeplerinden birisini tıpkı telif hakkı olmayan görseller sunan siteler gibi düşünmek mümkün. Çünkü daha fazla kişiye ulaşmak, kitleyi genişletmek, özgün içerikleri kullanıcılarla buluşturmak isteyen her içerik üreticisi bunun için büyük bir çaba sarf ediyor. Tam bu noktada da karşısına çıkan hizmetlerden birisi bu oluyor. Zaten yolun başındayken bile para kazanma aktivasyonu için gereken izlenme süresi ve abone sayısı için paketler sunuluyor.

 

Aslında içeriğinizi zenginleştirebilecek siteler arasında yer almasında da bunun etkisi büyüktür. Çünkü hiç beğenisi olmayan, izlenmesi düşük, yayınlandığı kanalın abonesi son derece az olan bir içerikle karşılaştığımızda muhtemelen merak bile etmeyeceğiz. Oysa belki de izleyeceğimiz en iyi içeriklerden birisiyle karşı karşıya kalabiliriz. Youtube para kazanma açma işleminde olduğu gibi zamandan kazanmak ve hedef kitleyle daha çabuk buluşmak için bu hizmetlerden faydalanılabilir.

 

Günümüzde eskisi gibi yalnızca izlenme ve abone ile sınırlı bir sistemden söz etmek ise mümkün değil. Çünkü artık videolara gelen like ve dislike için de satın alma seçenekleri mevcut. Böylece bir videonun beğeni sayısını arttırabilir, dislike sayısını dengeleyebilir, yorum yaptırabilir ya da yorumlara dislike hizmetinden yararlanabilirsiniz. Tüm bunlar daha kaliteli bir içerik sunmak, Youtube algoritmasında öne çıkmak için önemli unsurlar olarak düşünülebilir.

 

Youtube Abone Satın Almak Para Kazanmayı Etkiler Mi?

 

Youtube abone satın alma ya da izlenme alma gibi eylemlerin risk faktörü üzerinde düşünen çok sayıda içerik üreticisi var. Bu bağlamda da bazı kalite standartlarından söz etmek gerekiyor. Çünkü bir noktada pek çok içerik üreticisi para kazanma özelliğinin kapanıp kapanmaması, uyarı alıp almama ya da kalıcılık açısından bazı detayları merak ediyor. Şimdilerde sunulan abone, izlenme, beğeni ve yorum hizmetlerinin tamamı organik bir biçimde gerçek kullanıcılar üzerinden yapılıyor.

 

Bot kullanıcıların tercih edilmesi ani bir sıçrama ve sonrasında yaşanan ani düşüşlere sebebiyet veriyordu. Bununla beraber bazı kullanıcıların sık yaptığı hatalardan birisi viral olmamış bir video için global izlenme satın almaktı. Oysa Youtube global izlenme satın alma çok önemli bir kalite standardı oluşturabilir. Fakat bunun için videonun popülaritesinin artmış olması ve organik olarak sosyal mecralarda paylaşılarak viral olması önem arz ediyor.

 

Abone ve yorumlarda da bu duruma özen gösterilmesi şart. Çünkü Türkçe içerikle üretilmeye başlanan yeni bir kanalda yabancıların yorum yapıyor olması tam anlamıyla tezat yaratacaktır. Bu hem organik olarak sizi takip edecek kullanıcıların gözünde hem de Youtube'un gözünde bir negatif puana yol açabilir. Fakat tamamen gerçek olan Türk kullanıcıların bulunduğu bir abone ya da yorum satın alma işlemi kanalınıza pozitif bir katkıdan başka bir şey getirmeyecektir.