Youtube Herkese Açık İzlenme Saati Nedir?

Youtube Herkese Açık İzlenme Saati Nedir?

Youtube Herkese Açık İzlenme Saati Nedir?

Bir YouTube kanalına sahip olarak bu kapsamda para kazanmak isteyen kullanıcılar için YouTube iş ortağı programı doğrultusunda bazı kriterlerin yerine getirilmesi gerekir. Bu şartlar içerisinde ilk olarak son bir yılda 4000 saat üzerinde izlenme sayısına ulaşmak bulunuyor.

YouTube iş ortağı programına dahil olabilmek için kullanıcıların son 12 ay içerisinde 4000 saat olmak üzere herkese açık izlenme süresine sahip olmalı ve 1000 aboneye ulaşmaları gerekir. Böylelikle kullanıcılar YouTube iş ortağı programına uygun olabilir sonrasında kanalı üzerinden para kazanmaya başlayabilir.

Herkese Açık İzlenme Saati Nedir?

Izlenme süresi tam anlamıyla YouTube kullanıcıların videolarda geçirmiş olduğu sürenin toplamı olarak tanımlanabilir. Örneğin; 1 saatlik bir videoya sahip olan kanalda YouTube kullanıcılarından herhangi biri videonun tamamını izlerse bu kanala bir saatlik izlenme kazandıracaktır. Böylelikle bu videonun 1000 kişi tarafından baştan sona izlenmesi 1000 saate denk gelecektir.

4000 Saat İzlenme Detayları

YouTube kanalı sahiplerinin dikkat etmesi gereken en önemli nokta YouTube tarafından belirtilmiş olan son 12 aydaki izlenme saatinin 4000 üzerine sahip olması şartının her sene için geçerli olmasıdır. Kısacası kanalın açılması ile birlikte her 12 ayda bir 4000 saat izlenme üzerine çıkmak gerekiyor. Aksi takdirde ileriki dönemde kanal YouTube iş ortağı programı uygunluğundan çıkmış olacaktır.

Youtube Herkese Açık İzlenme Saati Artmıyor

YouTube görüntülenme ve izlenme saatine özellikle dikkat edenler neden sayacın devamlı olarak artmadığını merak ederler. Genellikle bir videonun yüklenmesi ile birlikte birçok beğeni alması ve binlerce yorum yapılması ancak görüntülenmenin belli sayılarda takılı kalması birçok kullanıcının aklını kurcalar.

Bu kapsamda YouTube kullanıcılarının bilmesi gereken en önemli nokta YouTube yetkilileri tarafından durdurma sistemi ile sahtekarlığın önüne geçilmesi durumudur. YouTube yetkilileri tarafından bu rakamların sahtekarlar tarafından artırmaya çalışmasını engellemek amacıyla izlenme rakamlarını durdurarak kontrol etme işlemi yapılır.

YouTube'da bulunan popüler videolarının görüntülenme sayıları da sürekli olarak hızlı bir şekilde artmaz ancak incelemeler doğrultusunda görüntülenme sayıları yavaş bir şekilde doğruyu gösterir.

Youtube İzlenme Saati Öğrenme

YouTube kanalı sahipleri videolarının trafiklerini daha iyi anlayabilmek amacıyla YouTube analytics üzerinden erişim sekmesini kullanmalıdır. Böylelikle videolarının YouTube üzerinde kaç defa gösterildiği ve bu gösterimlerinde görüntüleme sayısının ne kadar olduğu, aynı zamanda izlenme sürelerinin de verileri YouTube analytics kısmı üzerinden kolay bir şekilde incelenebilir.