Youtube İçeriklerinizi İzleyenlerin Temel Beklentileri

Youtube İçeriklerinizi İzleyenlerin Temel Beklentileri

Youtube içerik üreticisi olmak için kullanıcıların beklentilerini ölçmek, değerlendirmek ve onlara uygun içerikler sunmak önemlidir. Daha doğrusu başarılı bir Youtuber olmanın temel kaidesi bundan geçmektedir. Eğer kaliteli bir içerik sunarak daha büyük kitlelere erişmek istiyorsanız hedef kitlenizi belirlemiş, hedef kitlenize uygun içerikleri belirli bir kalitenin üzerinde üretiyor olmanız şarttır. En basitinden abone sayısı bile önemli bir nokta olarak görülüyor. Dolayısıyla Youtube abone satın al paketleri sizin için çözüm olabilir. 

 

Bu doğrultuda bazı kıstasları önemli görmeniz şart. Türkiye'de bazı standartlar olmazsa olmaz olarak nitelendirilebilir. Global olarak pek çok ülkeyi incelediğimizde izleyicilerin ne gibi içeriklere odaklandıkları farklılık gösterebiliyor. Türkiye için eğlence odaklı içerikler en ön plana çıkan seçeneklerden birisi oluyor. Hatta meydan okumalar, iki kişinin bir aksiyon üzerine birbirine meydan okuması en çok izlenen içerikler arasında gözüküyor. Mizah bu içeriklerin olmazsa olmaz ana materyali olduğu için kaliteyi belirleyen bir unsura dönüşüyor.

 

Aynı zamanda kalite standartları açısından gerek video ve ses gerekse kullanılan içerik için pek çok detayı önemsemek gerekiyor. Çünkü hedef kitleniz ne kadar doğru, içerikleriniz ne kadar kaliteli olursa o denli yüksek izlenmelere ulaşabiliyorsunuz. Bunun için kullanıcılarla etkileşimi arttırmak ve daha ön planda olmak önem arz etmektedir. Dolayısıyla bunların her ikisi için de Youtube beğeni ve yorum satın almak gerekebilir.

 

Youtube Abonelerinizi Memnun Edecek İçerikler

 

Youtube videolarında kaliteyi belirleyen en önemli unsur tabii ki kitlenin beklentilerine bağlıdır. Eğer mizah üzerine kurulmuş, çektiğiniz video içerikleri izleyerek eğlenen bir hedef kitleniz varsa onlar için bilgi odaklı videolar sunmanız beklentileri karşılamayabilir. Fakat kanalınızın gidişatını bu yönde ilerletmek istiyorsanız yapacağınız bazı atılımlar bunu mümkün kılabilir. Youtube abone satın al servisiyle farklı bir video içeriği deneseniz bile bunun izlenmelerini ciddi boyutlarda arttırabilirsiniz.

 

Kitleniz ise izlenmesi yüksek olan bu içeriklere negatif bir tepki vermek yerine daha ılıman bir yaklaşım sergileyecektir. Özellikle kitle kontrolü ve etkileşimi kaybetmemek adına bu gibi unsurlar çok önemlidir. Abonelerinizi önemsediğinizi hissettirmeniz, onların ne gibi içerikleri tercih ettiğini bilmeniz gerçekten önemli noktalardan birisidir. Haliyle Youtube yorum paketleri ile daha fazla organik etkileşimin kapılarını aralayabilirsiniz.

 

Bir diğer temel kıstas olarak ise video beğenilerinden söz etmek gerekiyor. Günümüzde sürekli dislike alan bir videonun negatif yönde bir ivme göstermeye devam etmesi rastlantı değildir. Aksine abonelerinizin birbiriyle zincirleme reaksiyonundan kaynaklıdır. Bu nedenle Youtube beğeni satın almak onları bu yöne doğru yönlendirmek adına önemli bir adıma dönüşür. Ayrıca yorumlar için de beğeni ve dislike satın alınabilmesi büyük bir avantaj sağlamanıza olanak tanır. Etkileşim için her açıdan avantajı elinizde barındırmanız mümkün olur.

 

Youtube Video Kalitesini Arttırmak

 

İçeriklerinizde kalite standartları için en temel unsur ise videonuzun kalitesidir. Bildiğiniz gibi artık 720p için HD tanımı kullanılmıyor. Eskiden çok yaygın bir format olmasına rağmen artık en az 1080p görüntü kalitesine sahip videolar üretmeniz gerekiyor. Ki bu sayede abonelerinizin memnuniyetini sağlamak ve kalıcı olmalarını mümkün kılabilmek daha da kolaylaşıyor. Video içeriklerde kalite sayesinde hem ses hem de görüntü izleyicilere daha net bir biçimde aktarılıyor. Doğal olarak organik büyümenin önemli anahtarlarından birisi olarak görülebilir.

 

Youtube para kazanma aktif etme aşamasında olduğu gibi bunu abone, izlenme ve yorum satın alarak hızlı bir biçimde başarabilirsiniz.

Ancak yazılımsal olduğu kadar donanımsal açıdan da içeriklerinizi bir üst noktaya taşımalısınız. Daha iyi bir kamerayla daha kaliteli çekimler yapmak, sesi daha iyi bir mikrofonla almak ve bunları kaliteli bir kurgu ile birleştirmek sizin için en önemli standart olmalıdır.

 

Arzuladığınız gelirleri elde etmeniz, abonelerinizin sabit kalması, düşüş yaşamamanız, yorum ve beğeni ile videolarınızın daha öne çıkmasını sağlamanız ancak bu şekilde mümkün olabilir. İçeriğinizin kalitesini yükselttiğiniz süre boyunca hem satın aldığınız aboneler etkileşimlerini sürdürecek hem de yeni organik aboneleriniz kanalınızı ziyaret edip takip etmeye başlayacaktır.

Bunu aynı zamanda abonelerinizle yapacağınız kaliteli etkileşimlerle sağlayabilirsiniz. Bunun en önemli yöntemi ise Youtube yorum satın alma hizmetinde olduğu gibi yorumlarda karşılıklı diyalog ile mümkün olacaktır.

 

Youtube Kanalınızı Öne Çıkarmak için Yapılması Gerekenler Nelerdir?

 

Youtube kanallarının bazıları her zaman daha ön plandadır. Örneğin bazı kanallar sağ frame üzerinde hangi videoya tıklarsanız tıklayın önerilen videolar ile farklı içeriklerini bize sunarlar. Bunun haricinde farklı kanalların videolarını izlerken de alakalı kategorilerde önerilen video içerikleri son derece yoğundur. Bu sayede arama kriterini karşılayamıyor olsanız bile bu öneriler sayesinde izleyiciyle buluşabilirsiniz.

 

Potansiyel kitlenizle bir araya gelmeniz, kolayca onları aboneye çevirmeniz, izlenme sayısını arttırmanız, yorum ve beğeni yapmalarını sağlamanız mümkün hale gelecektir. Bunu başarmak içinse videoların kullanıcılarla gerçek bir etkileşiminin olması şarttır. Videoların beğeni sayısı en çok bu kriter için işlevseldir. Organik olarak aldığınız beğeniler yeterli gelmediğinde hemen Youtube beğeni hizmeti alabilirsiniz. Bu sayede Türk ve gerçek kullanıcılar videonuza like atar ve videonuz kısa sürede algoritmaya göre daha üst pozisyonlarda listelenmeye başlanır.

 

Etkileşimi arttırmak bir noktada bunun bir diğer yöntemidir. Fakat abonelerinizle etkileşiminizi gerek sosyal medya hesaplarınızdan gerekse videoların yorum kısmından arttırabilirsiniz.

Bu bağlamda da vaktinizin büyük çoğunluğunu buna ayırmanız gerekecektir. Direkt olarak yorum ve beğeni satın almak Youtube algoritmasında öne çıkmak için çok daha mantıklı bir seçim olabilir. Kanalınızın tamamen organik ve doğal bir biçimde büyümesi, daha geniş bir kitleye ulaşması ve izlenmelerinizin artması buna bağlıdır.

 

Youtube Etkileşimlerini Arttırmak

 

Etkileşim tüm sosyal mecralarda önemli bir unsurdur. Hatta bir hesabın ne kadar aktif olduğunu anlamanın en kolay yollarından birisidir.

Eğer Youtube etkileşim arttırma aşamasında yardıma ihtiyacınız varsa bunu yapabilmeniz için size sunulan pek çok hizmetten faydalanabilirsiniz. Bir kanalın temel etkileşim eğrisini izlenme sayısı belirliyor gibi gözükebilir. Fakat daha çok kullanıcılarla iletişime geçebileceğiniz alanlar ön plana çıkar. Dolayısıyla burada en büyük kozunuz yorumlar oluyor.

 

Ancak sadece yorum tek başına işlevsel sonuçlar vermeyebilir. Bilhassa günümüzde bir video içeriğin daha fazla kişiye ulaşmasını sağlamak için çok sayıda etken söz konusudur.

  • İzlenme sayısının düzenli artışı
  • Abone sayısında düzenli yükseliş
  • Videoya gelen like sayısı
  • Videoya gelen dislike sayısı
  • Videoya yapılan yorum sayısı
  • Yorumlara verilen cevaplar
  • Yorumlarda like ve dislike oranı

 

Tüm bunlar temel anlamda video etkileşiminizin merkezinde yer alan unsurlardır. Ayrıca daha yüksek bir kullanıcı kitlesine ulaşmayı amaçlıyorsanız ilk önceliğiniz videoların görünürlüğünü arttırmak olmalıdır.

Daha güncel bir kapak seçimi, daha net bir video açıklaması, anahtar kelimelerinizi içeren açıklamalar ve hashtagler önemlidir. Sosyal medya üzerinden yönlendirilen ziyaretçiler ve diğer imlemeler bir video içeriğini en uç noktalara taşıyacak faktörler arasında gösterilebilir. Tabii ki Youtube yorum paketleri bölümünden dilediğiniz içeriğinize Türk kullanıcılardan yorum satın alabilirsiniz. Bu sayede organik bir biçimde etkileşiminiz artacak, videonuz daha fazla önerilerek izlenmesi artmaya devam edecektir.