Youtube İçin İzlenme, Beğeni ve Abone Sayısı Ne Kadar Önemli?

Youtube İçin İzlenme, Beğeni ve Abone Sayısı Ne Kadar Önemli?

Youtube kanalları belirli bir kitleye hitap eden toplulukları temsil ediyor. Dolayısıyla bir topluluğun niteliğini belirlemede her zaman için nicelik ön plana çıkmaktadır. Bunun getirisi olarak ise bir kanalı değerlendirirken ilk baktığımız detay abone sayısıdır. Bunu kanal olarak değil içerik olarak irdelediğimizde ise karşımıza çıkan faktörler izlenme sayısı, yorum sayısı ve beğeni sayısı oluyor. Yani Youtube para kazanma aktifleştirme aşamasında bunların tamamı büyük önem arz ediyor.

 

Zaten bu yüzden kanalların para kazanma aşamasını başlatabilmeleri için abone sayısı ve izlenme süresi kısıtlaması bulunuyor. Her kanal video yükleyerek para kazanabilir. Ancak bunun mümkün olabilmesi için abone sayısının 1000'i geçmiş olması ve mevcut video ya da videoların toplamda 4000 saat izlenmiş olması talep ediliyor. Bu talebi karşılamak ise illa ki organik olarak zorunlu değil. Daha doğrusu daha hızlı bir biçimde bu aşamaya geçebilmek için Youtube 4000 saat izlenme paketi satın alabilirsiniz.

 

Böylece kanalınız hemen para kazanma aşamasına geçecek ve sorunsuz bir biçimde içeriklerinizin değeri katlanacaktır. Günümüzde bir Youtube kanalı ya da videosu için yorum yaparken her zaman için sayılarla ifadeler kullanmamız nitelik kadar niceliğin de önemli olduğunu kanıtlıyor. Misal olarak 2 milyon izlenmiş video, 3 milyon takipçisi olan kanal gibi ifadelerle çok sık karşılaşmamızın ana sebebi budur.

 

Youtube Abone Sayısı Neden Önemlidir?

 

Youtube abone satın alma aşamasında güvenilir kaynakları tercih etmeniz hem sizin güvenliğiniz hem de kanalın güvenliği ve sürekliliği için önem arz eder. Keza kalıcılık abone gibi alımlarda en önemli etkendir. Eğer bir abone paketi aldıysanız bunların organik bir biçimde kanalınıza yönlendirilmiş olması gerekir. Bu sayede algoritmaya uygun bir yükseliş gerçekleşir. Yine benzer şekilde abonelerin niteliklerine odaklanmanız önem taşır. Bot kullanıcılar yerine gerçek kullanıcılar, Türkçe içerik üretiyorsanız Türk aboneler olmazsa olmazlar arasındadır.

 

Önemi içinse bir kanalı takip etme kriterlerinizi göz önünde bulundurabilirsiniz. Sizin için öncelikli içerikleri üreten ve sunan kanalları göz önünde bulundurun. 10 bin abonesi olan kanal ile 100 bin abonesi olan kanal arasında bir seçim yapmanız gerektiğinde hangisini seçeceğinizi rasyonel olarak masaya yatırın. Bu kapsamda Youtube abone satın alma paketleri neden bu kadar önemli sorusunun yanıtını daha net bir biçimde bulabilirsiniz.

 

Bunun dışında algoritma olarak daha ön plana çıkmanızı sağlayan bir unsur olduğundan da söz etmek gerekiyor. Çünkü daha fazla kullanıcı daha fazla etkileşimin birinci kıstasıdır. İzlenme sayısını arttırmak, yorum ve beğeni sayısında bir ivme yakalamak hedef kitlenizin oluşması için gerçek anlamda önemlidir. Tüm bunların temelinde ise abone sayısı vardır. Yüksek abone sayısı her zaman hem algoritma olarak hem de kullanıcı deneyimi olarak bir adım öndedir.

 

Youtube Like ve Dislike Ne İşe Yarar?

 

Youtube like satın alma aşamasında da size en işlevsel paketler sunulabiliyor. Bunu iki farklı seçenek olarak düşünmek mümkün oluyor. Zira bir video içeriğe like ve dislike satın alınabiliyor. Böylece videonun popülerliği kısa sürede arttırılıyor. Sorunsuz bir biçimde algoritmaya göre daha üst pozisyonlarda sıralanması mümkün hale geliyor. Önerilen videolar özellikle Youtube gibi mecralarda çok büyük önem arz ediyor. Yeni kullanıcılara ulaşmak, mevcut abonelerinizin diğer videolarınıza hızlıca erişerek izlemesi gibi etkenler tamamıyla sağ frame üzerinde bulunan önerilen videolar kısmına bağlıdır.

 

Bunu sağlayabilmenin yolları arasında ise beğeni önemli bir standardı temsil ediyor. Vidolarınızın daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak ve her zaman öneriler arasında çıkmasını mümkün kılmak için Youtube beğeni paketleri ile içeriklerinizi besleyebilirsiniz. Bir video içeriğe dislike almak ya da ikinci bir hizmet olarak yorumları beslemek ise mümkündür.

 

Çünkü bu platformda beğeni ve dislike yalnızca içeriğe değil aynı zamanda yorumlara da verilebiliyor. Yapılan yorumlara atılacak olan like ve dislike oranı ise gerçek anlamda abonelerinizi tetikleyecek bir yapıya sahiptir. Özellikle daha organik bir etkileşim oluşması, abonelerinizin yorumlar bölümünde birbiriyle konuşması ve sizin buna dahil olabilmeniz ciddi bir etkileşim oranın dönüşebilir. Algoritma ise bunu gerçekten kanalın büyümesi için gerekli görüyor. Ne kadar fazla etkileşim olursa o kadar hızlı bir büyüme süreci Youtube kanalı için mümkün hale geliyor.

 

Youtube İzlenme Sayısı Yeni Aboneler İçin Ne İfade Eder?

 

Youtube izlenme satın almak için farklı paketleri inceleyebilirsiniz. Bunu kaliteli bir biçimde yapabileceğiniz pek çok seçenek var. Örneğin Türk izlenme satın almak en önemli seçenek olarak görülüyor. Çünkü ülkemizde üretilen içeriklerin Türkçe olması bu aşamada organik bir büyümeye sebep oluyor. Aynı zamanda gerçek kullanıcılardan izlenme satın almanın büyük bir avantaj sağlayacağını eklemek gerek. Özellikle bot izlenmeler kanala artı bir avantaj sağlamak yerine daha büyük bir dezavantaj sunabilir. Algoritmayı etkileyeceğinden videolarınızın daha görünür olması yerine daha arka plana düşmesini sağlayabilir.

 

Güncel olarak izlenme paketleri sayesinde üst sıralara çıkabilmek, önerilen videolar arasında sabit bir yer edinmek ve ayrıca etkileşimi arttırmak istiyorsanız izlenmelerinizi yükseltmeniz gerekir. Bunu organik şartlarda sağlamak çok uzun bir zaman alsa da bir süre boyunca videolarınız izlenme paketleri ile destek vermeniz önem teşkil edebilir.

 

Ayrıca viral olma potansiyeli olan videolarınız varsa bunun için sunulan Youtube global izlenme paketleri gerçek bir doping etkisi yaratabilir. Bu sayede Türk izleyiciler dışında yabancı izleyiciler söz konusu olacağı için algoritma daha farklı bir hitap kitlesine videonuzu önerecektir. Tabii ki bu tip içeriklerde dil ön planda olmamalı, daha çok görsel ağırlıklı bir video içeriği söz konusu olmalıdır. Örneğin karşınıza çıkan ve yabancı kaynaklı olan eğlenceli videoları bu aşamada aklınıza getirebilirsiniz.

 

Youtube Etkileşiminin Kanalın Gelişimine Katkısı

 

Youtube kanalını büyütmek isteyen herkesin bazı temel kaidelere hakim olması şart. Özellikle kaliteli içerik ve organik büyüme hızı bir kanalın en önemli silahlarıdır. Bunu daha hızlı ve kaliteli bir biçimde yapmanız yolunu arıyorsanız abone paketlerine, beğeni ve yorum paketlerine yoğunlaşmanız gerek. Çünkü ancak bu sayede daha büyük bir kitleye ulaşmanız mümkün olacak ve son derece kaliteli bir izleyici kitlesine erişebileceksiniz.

 

Eğer etkileşiminizi yükseltmezseniz Youtube algoritması sizi farklı kanalların izleyici kitlelerine yönlendirmez ve önerilen videolarda çıkamazsınız. Etkileşim oranında artışın en temelinde ise abone sayısı ve izlenme sayısının birbiriyle orantılı şekilde yükselmesi, yorum ve beğeni sayısının ise algoritmada sizi öne çıkarması önemli unsurlar olarak görülür. Hemen yükselme görmek istiyorsanız düzenli olarak abone satın alabilir, izlenme paketleri ile sayıyı yükseltebilirsiniz.

 

Bu yükseliş uzun süre devam edecek bir organik büyümenin habercisi niteliğinde olacaktır. Çünkü günümüzde her kanalın kendisine has bir kitlesi oluşabiliyor. Bu kitle gerek sosyal medya üzerinden gerekse yorumlarda etkileşimi arttıracak aksiyonlar alabiliyorlar. Sizin yapmanız gereken şey ise Youtube beğeni paketleri ile videoyu ön plana çıkararak abonelerinizle yorumlar kısmından etkileşiminizi sürdürmeniz. Bu sürekliliği sağladığınız zaman yeni abonelere erişmek ve onların kanalınızın daimi aboneleri arasında olmasını sağlamak çok daha kolaylaşacaktır.