Youtube Kanalı İçin Niş Fikirler Neden Önemlidir?

Youtube Kanalı İçin Niş Fikirler Neden Önemlidir?

Youtube ile tanıştıktan bir süre sonra içerik üreticisi olma fikri aklınızda yer edinebilir. Bunu tetikleyen çok sayıda unsur olduğuna eminiz. Youtuber kazançları, popülerlik ve özellikle günümüz iş modellerinden birisine dönüşmüş olması daha da net bir algı oluşmasına sebep olabiliyor.

Her halükarda bu maceraya başlarken bir yetkinliği ya da tecrübeyi önemsemek durumundasınız. Hızlı bir biçimde para kazanmaya başlamak için elbette ki Youtube abone satın al mantıklı bir hareket olacaktır. Yine de video içerikleriniz için bir kategori belirlemek, bir temel üzerine gitmek ve içeriklerinizi buna göre üretmek önem taşır.

 

Öncelik olarak niş fikirler üzerinde durmanız internet dünyasında her zaman önem taşır. Genele hitap eden bir format çok eskiden internette yaygındı. Fakat günümüz sitelerinde de Youtube kanallarında da bunun yavaş yavaş yerini niş fikirlere bıraktığını görebiliyoruz. Asıl önemli olan nokta ise henüz keşfedilmemiş bir kitleye dokunabilmek ve onlara ulaşabilmektir.

 

Youtube izlenme satın almak tüm kategoriler için mümkündür. Temelde niş bir kategoriyi baz aldığımızda hedef kitlenizin daha dar olması bir handikap olarak bile görünebilir. Fakat asıl önemli olan unsur hedef kitlenizin doğru seçilmiş olması, içeriklerinizin ise hedef kitlenizle birebir uyuşmasıdır. Başarılı kanallara bakıldığında da bunun örneklerini görmek mümkün olabiliyor.

 

Youtube İçin Niş Nedir?

 

Youtube para kazanmayı aktif etme aşamasında sadece 1.000 abone ve 4.000 saat video izlenme süresi gibi sembolik bir sınır uyguluyor. Bu sınırı geçtiğinizde ise para kazanmaya başlayabiliyorsunuz. Fakat her zaman söz konusu olan bir faktör olarak gelir düzensizliğini burada kategoriye ve içerik kalitesine bağlayabiliriz. Aynı izlenme sayılarının farklı fiyat ortalamaları ile karşımıza çıkmasının altında bu yatmaktadır.

 

Niş bir kategori bulup o konu üzerine içerik üretmeye başladığınız zaman genel bir izleyici kitleniz olmayacaktır. Aksine daha düşük sayıda ancak tamamıyla bu konuyla ilgili olan bir kitleye sahip olacaksınız. Yani birer potansiyel müşteri portföyü oluşturmanız son derece kolaylaşır. Bunun sizin izlenmeleriniz için tam manasıyla mantıklı bir hareket olmaması kazancınızın düşük olacağı anlamına gelmiyor. Hatta aksine kazancı belirleyen parametre her ne kadar reklam gösterimleri olsa da reklamların doğru hedef kitleye gösterilmesidir.

 

Youtube izlenme paketleri içerisinde kategorik bir ayrım bulunmamaktadır. Fakat organik izlenmelerde algoritma her zaman kategoriyi baz alır. İzlenen bir videoya benzer içeriği önerilen videolarda çıkarır. Cep telefonu üzerine bir kanala sahipseniz telefon incelemeleri izleyen birisinin sizin videolarınızı görme olasılığı özellikle araba videoları izleyen birisinin görme olasılığına göre çok daha yüksektir. İşte bu algoritma neticesinde de daha doğru reklamlar en alakalı hedef kitleye gösterilebilir. Böylelikle daha yüksek reklam gelirleri mümkün olur.

 

Youtube Kanalı Açarken Nelere Dikkat Edilmeli?

 

Her Youtube kanalının esinlenme süreci yaşadığını söylemek mümkün. İlk kanallar elbette ki alanlarında bir yol açan öncülerdir. Fakat sonrasında açılan kanallara bakıldığında farklı kanalların izlerini görebileceğinizi fark edebilirsiniz. Eğer kanal açmaya karar verdiyseniz esinlenmekten korkmayın. Keza üretkenliğin ana kaynağını bununla ilişkilendirebiliriz. Ancak bunun bir sınırı olduğu unutulmamalıdır. Youtube beğeni satın al videolarınızın diğer rakiplerinize göre üst sıralara gelmesini sağlayacaktır. Yükselişi sağlayan ana etken ise beğeni kadar içeriğin kalitesidir.

 

Bir kanal projesi üzerine fikir yürütmeye başladığınız zaman bazı temel adımları atlamamanız önemlidir.

  • Youtube'ta var olan bir kanalın aynısını açmamak
  • Youtube'ta aktif olarak üretilen içerikleri yayınlamamak
  • Var olan içerikleri üzerine bilgi, tecrübe  ya da fikir katarak yayınlamak
  • Telif hakkına tabi olan materyaller kullanmamak
  • Video kalitesini, ses senkronizasyonunu, hedef kitlenizi önemseyerek içerik üretmek
  • Bir videoyu başlık, içerik, görsel, ses ve benzeri detaylarıyla tamamen benzer nitelikte yapmamak

 

Aynı içerikleri izleyen insanların bundan keyif almayacağı gibi sizin kanalınız için negatif bir düşünceye sahip olacağından emin olabilirsiniz. Videonun gidişatının aynı olması bile onlar için sıkıcı bir süreci işaret edecektir. Youtube yorum satın almak bu aşamada diğer kullanıcılar için önemlidir. Böylece izleyicilerin kendi aralarında etkileşime geçmeleri ve bu etkileşime sizin de dahil olmanız mümkün hale gelebilir. Ne kadar çok yorum olursa ve bunlara organik yorumlar eşlik ederse o denli güçlü bir istatistik yakalayabilirsiniz.

 

Youtube Kanalını Geliştirmek İçin Hedef Kitle Kullanımı

 

Hedef kitle ve sunduğunuz içerik aynı doğrultuda olduğu takdirde videolarınızın izlenmemesi, kanalınızın büyümemesi neredeyse imkânsız. İlk etapta tabii ki bunu sağlamak için paketler almak ve baz bir kitle yaratmak gerekecektir. Çünkü çok az sayıda aboneye sahip bir kanalın kaliteli içeriklerinin olması bile insanların gözünden kaçabiliyor. Dolayısıyla Youtube abone satın al sekmesine göz atmanız kanalınızın ilk adımları için önem taşır.

 

Hedef kitlenizi doğru kullanmak içinse istatistiklerinizi her zaman analiz etmeniz gerekecek. Kanalınızda abone olarak gördüğünüz kitlenin yaş, cinsiyet ve video izleme eğilimlerini veri olarak Youtube ayarlarında bulabilirsiniz. Bu veriler size pek çok aşamada fikir verecektir. Örneğin izleme alışkanlıkları bir videonun paylaşım saatini belirlemede yardımcı olabilir. Cinsiyet ve yaş ise demografik olarak hitap ettiğiniz kitleyi ortaya koyar. Dolayısıyla içeriklerinizin tüketilmesi için hangi standartlarda olması gerektiğini anlamanızı sağlar.

 

İzlenmeleri arttırmak için Youtube izlenme paketleri ilk başlarda kesinlikle alınması gereken bir şeydir. Belli bir izlenme ivmesi yakalandıktan sonra zaten organik bir büyüme söz konusu olacağından algoritma yönünden güçlü bir istatistik yakalayacaksınız. Bunun fitilini ateşlemek içinse hedef kitlenizle etkileşimi ciddi boyutlara taşımanız şart. Yorumlarla bunu başarmak en kolay yöntem olarak görülüyor. Aynı zamanda beğeni ve yorumlara atılan like dislike oranına katkı sağlayacağı için pozitif dönüşleri arttırıyor.

 

Youtube Videolarının Daha Geniş Kitleye Ulaşması

 

Youtube yorum satın al sekmesine geçerek videoların daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak için önemli bir adım atabilirsiniz. Bu aşamada en önemli kıstas sizin yorumlara dahil olmanız ve onlar için bir yönlendirme yapmanızdır. Çünkü daha zengin bir kitleye erişmek istiyorsanız mevcut kitlenizi bu yönde bir eğilime sürüklemeniz şart. İçeriklerinizi pozitif yönde pazarlamanız ve kitlenizi bu aşamada aktif olarak kullanmanız gerekiyor.

 

Algoritma yönünden ise bunu biraz daha seri bir biçimde yapmanızı sağlayan unsurlar var. Örneğin Youtube beğeni satın al paketlerini kullanmanız içeriklerinizin kitle bakımından daha geniş bir alana yayılmasını sağlayacaktır. Çünkü beğeni ile beraber videonun önerildiği insan sayısı artacak, aynı içerikleri izleyenler, o kategoriyle ilgili kanalları takip edenlerin önerilen videolar kısmından izlemesi mümkün olacaktır. Yeni abone gelmesi için de önemli olduğu için beğeniler en az yorumlar kadar önemsemeniz gereken bir faktördür.

 

Tercihlerinize bağlı olarak sosyal medyayı aktif kullanmanız hedef kitle geliştirmek ve Youtube kanalını daha geniş kitlelere ulaştırmak için en büyük kozunuz olmalıdır. Video yayınladığınızda etkileşimi arttırmak için sosyal medya hesaplarından anlık duyurular paylaşmalı, kitleyi videoya çekmelisiniz. Hızlı bir izlenme alması yayınlanan videoların algoritmaya göre daha ön planda yer almasını kolaylaştıracaktır. Zaten Youtube izlenme paketleri bu yüzden kesinlikle önerilmektedir.