Youtube Kanalı Nasıl Açılır? Kategori Belirleme Süreci

Youtube Kanalı Nasıl Açılır? Kategori Belirleme Süreci

Youtube üzerinden video izlemediğimiz bir gün bile yok. Bunu yalnızca biz değil milyonlarca insan eşzamanlı olarak yapıyor ve günlük olarak milyarlarca görüntüleme söz konusu oluyor.

Güncel kanallara baktığımızda ise gerçekten büyük bir rekabet olduğunu görüyoruz. Henüz fark etmediğimiz kanallar, daha niş kategoriler ve yeni içerik fikirleri günden güne karşımıza çıkıyor. Ya da karşımıza çıkmamış olsa bile henüz algoritma bu videoları bize önermemiş oluyor. Bunun bir parçası olmak ve insanlara faydalı içerikler sunmak için Youtube 4000 saat izlenme satın al paketiyle hemen harekete geçebilirsiniz.

 

Bildiğiniz gibi aklınıza gelebilecek herhangi bir konuda, topluluk kurallarına aykırı olmadığı müddetçe yayınlar yapabilir, video içerikler üretebilir ve Youtube üzerinden kullanıcılara sunabilirsiniz. Bunu kategori bilinciyle yapmanız halinde çok daha geniş kitlelere ulaşmanız mümkün hale gelir. Aslında teorik olarak daha fazla içerik çeşitliliği sunmak tüm kitleleri kendinize çekmek gibi bir mantık kurmanıza sebep olabilir. Dolayısıyla tek bir alana yoğunlaşmak cazip durmamasın rağmen hedef kitle konusunda yanıldığınızı gösterecektir.

 

Youtube abone satın al sekmesinden kanalınıza abone satın alabilir ve yayıncı olmak için tüm adımları tamamlayabilirsiniz. Ardından kategori seçimi ile karşılaşacaksınız ve burada seçimini yapacağınız kategorinin önemi gerçekten mühim. Hem izleyici kitlenize bağlı olarak çalışacak algoritma hem de sonrasında aktif edeceğiniz para kazanma kısmıyla doğrudan alakalı bir adım olduğunu unutmayın.

 

Youtube Kanalını Açarak Yayıncı Olmak

 

Youtuber olmanın inanılmaz büyük avantajlar sağladığı bir dönemde yaşıyoruz. Sponsorluk anlaşmaları, reklam gelirleri, içerik üreticisi olarak popülaritenin getirdiği kitlelere ulaşma özgürlüğü bu avantajlardan yalnızca birkaçıdır. Bunu daha öteye taşımak içinse önce kanalınızı açmanız gerekiyor. Hiç zorlanmadan Google hesabınızla bu serüvene birkaç dakikada başlayabilirsiniz. Youtube para kazanma aktifleştirme işleminden hemen önce kanalı aktif etmek adına yapacağınız ilk şey sitede hesabınız üzerinden kanal kısmına tıklamak.

 

Burada video yükle butonuna basarak ilk videonuzu yayına alabilir ya da canlı yayın açarak ilk yayınızı yapabilirsiniz. Elbette ki ilk etapta içeriğiniz yoksa canlı yayınınız arzuladığınız gibi geçmeyecektir. Bu nedenle kanalı açtığınızda bir video yükleyerek ilk adımı atmak daha mantıklı olacaktır. Ardından kanalla ilgili istatistikler, veriler ve para kazanma bölümünün de içerisinde olduğu alana yönelebilirsiniz.

 

Artık bir yayıncı olarak hayatınızı içerik üreticisi olarak geçirmeye başlamış oldunuz. Bir sonraki adım bundan gelir elde etmek ve birincil işiniz haline gelmesi. Youtube abone paketleri ile daha hızlı bir süreç yaşamanız mümkün hale getiriliyor. 4.000 saat izlenme süresi sınırıyla 1.000 abone sınırı para kazanma aktifleştirmenin önündeki en büyük engel. Hemen bu iki paketi tercih ederek Youtube evreninde para kazanan bir kanala sahip olabilirsiniz.

 

Youtube Kanalınızın Hitap Ettiği Kitleyi Belirlemek

 

Youtube kanalınızı açtıktan sonra bazı kategorik seçimleri yapmanız daha doğru bir kitleye ulaşmanızı sağlar. Dolayısıyla ilk önceliğiniz video yüklemek ve bir kanala sahip olmaktan ziyade hedef kitle analizi yapmak olmalıdır. Çok sayıda izleyici olduğu için kategoriler incelendiğinde dengeli bir dağılım söz konusu olabiliyor. Buna ek olarak ise bazı unsurların üstünden geçmek şart. Mesela topluluk kuralları gereği Youtube videolarında bir çocuk sınırlaması uygulanması gerek. İçeriklerinizi çocukların izleyebileceği materyaller olarak işaretlerseniz bu kategorik yapıyla farklı kullanıcılara önerilecektir.

 

Eğer çocuklara özel değil seçeneğini seçerseniz hedef kitle açısından daha farklı bir algoritma söz konusu olacaktır. Bu ayarı kanalınızın ayarlar kısmından belirleyebilir ve tüm videolarınıza uygulayabilirsiniz. Aynı zamanda tüm videoları yüklerken bu seçeneği seçme hakkını saklı tutabilirsiniz. Yani bazı videolarınızda bu seçeneği seçebilirsiniz. Youtube izlenme satın alma aşamasında bunun bir önemli olmasa da organik izlenmeleriniz için önemli bir kıstastır.

 

Youtube yorum paketleri ile kanalınıza hareket getirebilir ve bunu düzenli bir biçimde yapabilirsiniz. Yine de özgün ve organik yorumlar gelebilmesi için hitap ettiğiniz kitleye uygun içerikler hazırlamalısınız. Kanalınızın ayarlar kısmından anahtar kelimelerinizde bilim kullandıktan sonra çok seküler olmayan konular üzerine içerik üretmeniz kategorinin genel kitlesi tarafından videolarınızın izlenmeden geçilmesine sebep olabilir. Bu bağlamda kategori, kanalınızın anahtar kelimeleri, hedef kitleniz, içerikleriniz için bir bütünden söz edebiliriz.

 

Youtube Kanalının Kategorisi ve İçeriklerinizin Özgünlüğü

 

İçeriklerin özgünlüğü gerçekten en önemli unsurdur. Bilimsel bir teoriyi irdelediğiniz bir video yapmak istediğinizde sizden önce bu videonun onlarca kez yapıldığını fark edebilirsiniz. Bu durum çoğu kategori için aynıdır. Ki rakiplerinizin önüne geçmek için Youtube beğeni satın almak tam bu noktada önemli bir avantaja dönüşebilir. Yine de içerikler için özel bir sunum hazırlamanız, insanlarda merak uyandırmanız gerçekten önemlidir.

  • İçeriklerinizin diğerlerine nazaran daha çok bilgi vermesi
  • Bilgiyi açık ve net bir biçimde ifade etmeniz
  • Ses ile anlatımın yanında bilgiyi gösterecek görseller kullanmanız
  • Hem fotoğrafların hem de videoların daha önce kullanılmamış olması
  • Telif sorunu yaşamayacağınız özgün materyaller kullanmanız
  • Anlatım diliniz ve hitabetinizle izleyiciye daha makul görünmeniz
  • Mümkünse bir anlatıcı olarak videoda yer almanız

 

Bu kıstasların tümünü uyguladığınız zaman gerçek anlamda bir başarı hikâyesinden söz etmek daha da kolaylaşacaktır. Aynı zamanda Youtube izlenme paketleri ile sağladığınız ivmenin benzerini organik olarak görmeye başlayacaksınız. İnsanlar çoğu zaman videoda bir anlatıcı görmek, bu anlatıcının diksiyonunu, sesini ve hitap edişini canlandırmak istiyor. Yalnızca içerik ile alakalı görsellere nazaran bu şekilde bir sunum çok daha büyük bir koz dönüşebilir. Kaldı ki telifsiz materyaller kullanmanız ve o konuya ilişkin diğer videoları incelediğinizde kullanılmayan görsellerle ve bilgilerle zenginleştirmeniz doğru içeriği ürettiğiniz anlamına gelebilir.

 

Youtube İzleyici Kitlesinin Kanalın Gelişimine Katkısı

 

Youtube yorum satın al sekmesinden videolarınıza Türk kullanıcılar tarafından yapılan gerçek yorumlar alabilirsiniz. Bunun belli bir süre sonra zaten videolarınız için vazgeçilmez bir etkileşim yaratacağını fark edeceksiniz. Hali hazırda doğrudan abonelerinizin yaptığı ya da videolarınızı izleyen kullanıcıların katkıda bulunduğu yorumlar almaya başlayacaksınız. İşte bu yorum trafiği oluştuğunda doğru hedef kitleye doğru içerikler verdiğinizi anlamanız mümkün.

 

Tabii ki etkileşimin kanalın gelişimine ciddi bir katkısı olacağından şüphe yok. Özellikle kanalın gelişmesi için yorumlara, beğenilere ve hatta içeriklerinizin paylaşılmasına ihtiyacınız olacak. Şimdiye kadar yaşadığınız süreci hızlandırmak için tabii ki etkileşim paketlerinden faydalanmanız gerekebilir. Özellikle Youtube fenomen paketleri gibi tümünü kapsayan seçeneklere yoğunlaşmanız oldukça önemlidir. Kanalınızın organik büyüme hızına katkı sağlayabilmek adına videolarınızın önerilen videolar arasında yer alması önem taşır.

 

Bu aşamayı sağlayabilmek adın yorum ve beğeni gibi etkileşim standartlarının düzenli bir biçimde yapılması şarttır. Kitlenizi büyütmeye başladığınızda bu organik olarak yaşanabilecek bir süreç olsa da özellikle ilk adımlarda biraz daha üzerine düşmeniz gereken bir unsurdur. Daha hızlı bir yükseliş için önemini kavradığınızda Youtube beğeni paketleri ile desteklemeye devam edeceğinizden şüphe yok. Hızlı bir izlenme grafiği ile videoların daha fazla önerilenlerde çıkması, trend videolar arasında yer alması ve yeni abone gelişlerine daha müsait olması mümkün hale gelecektir.