Youtube Kanalınızın İlk Günlerindeki Gelişim Süreci

Youtube Kanalınızın İlk Günlerindeki Gelişim Süreci

Youtube kanallarının gelişim süreci olabildiğince geniş bir çerçevede izlenmelidir. Dolayısıyla hızlı bir yükseliş değil istikrarlı bir grafik görmek her zaman daha makul olacaktır.

Çoğu zaman hızlı bir yükseliş görmek istense de bunu başarmak kolay değildir. İlk yapmanız gereken şeylerden birisi ilk adımlarınızı sağlam atmanızdır. Sosyal mecralarda belli bir kitleye hitap edip bu kitleye ulaşmış olan hesaplar her zaman popüler olmuştur. En önemli sosyal ağlardan birisi olduğu için Youtube abone satın al bu yüzden önemlidir.

 

Kanalınızı açtıktan sonra içeriklerinizi yükleyerek organik bir gelişim süreci oluşmasını sağlayabilirsiniz. Bu aylar sürebileceği gibi para kazanmayı aktifleştirmek için daha da uzun bir süre beklemeniz gerekebilir. Etkin bir biçimde reklamlarınızı yayınlayabilmek için yapmanız gereken şey 1.000'den fazla aboneye sahip olmaktır. Ayrıca izlenme sürenizin saat bazında 4.000 saati geçmiş olması gerekir. Yani Youtube 4000 saat izlenme satın almak bile bu aşamada önemli bir noktayı temsil ediyor.

 

Türkiye'de içerik anlamında birbiriyle çok yakın videolar üreten kanallar olduğunu ve bunların tümünün büyük kitlelere sahip olduğunu görebiliyoruz. Aslında bu algoritmanın başarılı bir biçimde çalıştığının da göstergesidir. Eğer hızlı bir yükseliş söz konusu olacaksa bunu algoritmaya uygun bir biçimde yapmanız elzem. Youtube para kazanmayı açma aşamasında istenilen sınırlar oldukça semboliktir. Hemen satın alacağınız paketlerle hem abone sayısını hem de izlenme sınırını aşarak reklam yayınlamaya uygun hale gelebilirsiniz.

 

Youtube Kanalının İlk Aboneleri

 

Youtube üzerinden videolarınızı geniş kitlelere ulaştırmak adına yapacağınız her hareket size pozitif bir dönüş sağlayacaktır. Etkileşimi güçlendirmek, daha kaliteli içerikler üretmek ve bunun yanında ön plana çıkmak için alacağınız aksiyonlara odaklanabilirsiniz. Youtube izlenme satın almak bunun başlangıcı olabilir. Bir içeriğin çok az izlenmiş olması otoriter bir görünüm sağlamayacaktır. Böylece tam olarak o içeriği arayan hedef kitleniz bile videoyu izlemeyecektir. Oysa izlenme satın alacağınız paketler videonuzla karşılaşan izleyicilerin gözünde daha pozitif bir algı yaratabilir.

 

Tabii ki ilk süreçte aboneler bunu sağlayabilecek bir etkiye sahip. Fakat nicelik olarak az olmaları videoların izlenme sayılarını ciddi oranda az bir noktada tutacaktır. Doğal olarak bunu kontrol altına almanız için ilk süreçte düzenli olarak abone almanız öne çıkmanızı sağlayabilir. Youtube abone satın al sekmesinde farklı sayılarda oluşturulmuş paketler bulunuyor. Bunları değerlendirmek, izlenme ve yorum alarak beslemek ve içerik kalitenizi günden güne arttırmak sizi bir üst noktaya taşıyabilir.

 

Türkiye'de genellikle kanalların bir süre aktif olarak içerik üretmesi ve sonrasında bırakmasının en büyük nedeni bu süreç boyunca bir gelişim yaşanmamasıdır. Oysa gelişim görebilmek ve bunu organik olarak yapabilmek için çok daha uzun süreler içerik üretmek şart. Eğer daha kolay bir biçimde bu kitleye erişmek istiyorsanız abone satın almak, izlenme, beğeni ve yorum satın almam zorundasınız. Böylece kitleniz büyürken aynı zamanda istatistiksel olarak ön plana çıkarak algoritmada daha iyi bir konum yakalayabilirsiniz.

 

Youtube Abone Satın Almanın Etkileri

 

Youtube abone paketleri özellikle yeni kanallar için pozitif bir değer oluşturmayı amaçlamaktadır. Bu yüzden Türkiye şartlarında uygun ve algoritma olarak sizi üste taşıyacak nitelikleri bu paketlerde görmek mümkündür. Tüm paketlerde var olan aboneler Türk kullanıcılardır. Ayrıca bot değil gerçek kullanıcı olmaları kalıcı olmalarını sağlamaktadır. Kalıcılığı tetikleyen en önemli etken ise içeriklerinizin kalitesidir.

 

Aldığınız aboneler hesabınıza şifre gerektirmeden tanımlanır ve doğal bir biçimde belli aralıklarla gelir. Ardından kalıcı olmaları sizin üreteceğiniz içeriğe bağlıdır. İçeriklerinizi izlemeleri, beğenmeleri, yorum yapmaları ve paylaşmaları konusunda bir garanti söz konusu olmasa da Türk olmaları içeriklerinizle ilgilenebilme potansiyellerini arttırıyor.

 

Tabii ki Youtube global abone satın al paketiyle hem Türk hem de yabancı abone almanız mümkündür. Fakat burada daha çok kategorik bazda evrensel içerikler üreten, sesten ziyade görüntü odaklı kanallar uygun olacaktır. Yani Türkçe içerik ürettiğiniz bir bilgi kanalına yabancı abonelerin alınması teorik olarak yanlış olacaktır. Bu hem diğer aboneleriniz için hem de Youtube algoritması için organik bir süreç olarak değerlendirilmez. Dolayısıyla abone alacağınız zaman kesinlikle Türk ve gerçek aboneleri tercih etmelisiniz. Risk faktörü yaratmaması, abonelerin kalıcı olması ve etkileşiminizi arttırması için en önemli unsur budur.

 

Youtube İzlenme ve Beğeni Satın Almak Kalıcı Mıdır?

 

Youtube izlenme satın alma aşamasında da pek çok paket seçeneğiyle karşılaşabilirsiniz. Burada asıl önemli olan nokta kanalınızın ilk günlerini daha hızlı bir biçimde kat etmektir. İzlenme sayısında yaşanan artış başta videolarınızın dikkat çekmesi, farklı hedef kitleler tarafından görülüp izlenmesi için gereklidir. Ayrıca izlenmeler bir noktada kanalınıza veri açısından büyük bir katkı sağlayacaktır.

 

Hedef kitlenize dair yapacağınız analizlerde kullanabileceğiniz bu veriler ise daha sonradan tekrar gelen aboneler için şans yaratabilir. Kanalın ilk zamanlarda nispeten yavaş bir yükseliş göstermesi moral bozucu olabileceğinden bunu aşmaya odaklanabilirsiniz. Bunun yolunu ise Youtube beğeni satın almak olarak gösterebiliriz. Beğeniler sosyal mecralarda etkileşimi yöneten en önemli unsurdur. Bir video içeriğin ne kadar yükseleceğini, kimlere önerileceğini ya da trendlere girebilecek kadar izlenme potansiyeli olup olmayacağını ölçmek için en büyük parametre olarak düşünülebilir.

 

Aboneler için olduğu gibi izlenme ve beğeniler için de kalıcılık en merak edilen noktalardan birisidir. Ancak abonelerin kalıcılığı değişken olsa da izlenme ve beğeniler tamamıyla kalıcıdır. Burada tek temel eğriyi bot ve gerçek olarak yapabiliriz. Çünkü bot beğeniler ve izlenmeler Youtube tarafından tespit edildiğinde bunların istatistiklerinin silinmesi mümkündür. Ancak gerçek kullanıcılardan gelen beğeni ve izlenmeler kanalınız açık olduğu müddetçe organik bir biçimde geleceğinden dolayı kalıcı olacaktır.

 

Youtube Kanalını Geliştirme İpuçları

 

Youtube kanalınızın gelişim süreci ile ilgili yapmanız gereken bazı planlar olacak. Bu planların başında da programlı bir içerik üretimi yer almalıdır. Hedef kitle analizinizi yaparak hangi saat aralıklarında ve hangi gün izlenme grafiğinde artış olduğunu belirlemeniz önemlidir. Bu sayede haftanın hangi günü yeni video yayınlayacağınızı, bu videoyu hangi saatlerde paylaşacağınızı belirlemeniz mümkün olur. Tabii ki yalnızca programlı bir içerik üretimi çok yavaş bir gelişim süreci anlamına gelebilir. Youtube abone satın alma ve beğeni paketleri bu aşamada ivme kazanmanızı sağlayacaktır.

 

Standartları kendinizin belirlediği bir içerik kalitesine eriştiğinizde mevcut aboneleriniz ve potansiyel yeni aboneleriniz için daha verimli içerikler paylaşabilirsiniz.

  • Video paylaşım günü belirlemek
  • Video paylaşım saati belirlemek
  • Videoların paylaşıldıktan sonra sosyal medya hesaplarından duyurulması
  • Hedef kitle analizi yaparak kitlenize uygun içerikler üretmek
  • İçerik kalitenizi yükseltmek
  • Video üretim sıklığınızı arttırmak ve aksatmamak
  • Yorumlarda abonelerle etkileşime geçmek
  • Sosyal medya ve video yorumlarından yeni aboneler için cazip bir imaj yaratmak

 

Özellikle mevcut aboneleriniz dışında yeni abonelere eğilmeniz gerektiğini söylemeliyiz. Günümüzde çok büyük bir pasta payına sahip olduğu için tüm etkileşimleri yükseltebileceğiniz içeriklere sahip Youtube fenomen paketleri ile büyümenizi en uç noktalara kadar çıkarabilmek sizin elinizdedir.