Youtube Kanalıyla Nasıl Para Kazanılır? Ne Kadar Kazanılır?

Youtube Kanalıyla Nasıl Para Kazanılır? Ne Kadar Kazanılır?

Youtube üzerinden kazanç elde etme fikrinin son derece cazip geldiği günümüzde potansiyel kazanımı merak ediyor olabilirsiniz.

Bu çoğu yeni içerik üreticisinin merak ettiği ve aslında bilmesi gerektiği bir unsurdur. Tabii ki kanalınızı uzmanlık alanınıza, ilgi duyduğunuz konulara göre açmanız gerekiyor.

Ancak bunun haricinde de bir dizi kıstas sizi yönlendirebilir. Bunların başında da kategoriler geliyor. Daha niş kategoriler yüksek kazançlar için uygunken, daha genel kategoriler biraz daha ortalama bir kazanç skalasına sahip.

Youtube abone satın al paketleri size her halükarda yüksek kazanç vadeden bir kanal yapısı sağlayabilir.

 

Yüksek abone sayısı, izlenmeler, beğeni ve  yorumlarla etkileşiminizi maksimum seviyeye çıkararak kitleyi daha da büyütebilirsiniz. Youtube evreninde bir fenomene dönüşmek için en etkili seçeneğin bu olduğu aşikâr. Ancak daha yavaş adımlarla ilerlemek istiyorsanız para kazanma özelliğini aktif etmek için Youtube 1000 abone satın al sekmesiyle başlayabilirsiniz.

 

Abone sayınızı bu limite ulaştırmanız sizin için oldukça önemlidir. Çünkü Adsense üzerinden reklam yayınlayabilmek ve kanalın para kazanma özelliğini açabilmek için sınır budur. Buna ek olarak kanalınızda en az bir video varsa diğer bir sınır olan 4000 saat izlenme aşamasını da ilgili paketi satın alarak aşabilirsiniz.

 

Youtube Reklam Görüntülenme Gelirleri Ne Kadar?

 

Youtube kazançlarının oldukça gündem olması ile beraber sektör anlamında büyük bir ilgi görmeye başladı. Youtuber olmak pek çok kişinin hayali olurken söz konusu rakamlar ise ciddi bir merak uyandırdı. Video içeriklere eklenen reklamların hem gösterim hem de bu reklamlara tıklayarak ürüne ya da hizmete gidildiğinde alınan ödemeler ise gerçekten kazanç anlamında büyük meblağlar kazanılabileceğini doğruluyor. Farklı kategoriler için değişken olsa da herkes ne kadar izlenmenin ne kadar ettiğini merak ediyor.

 

Youtube abone satın al servisinin bu kadar çok kullanılmasında da bu yüksek kazançların etkili olduğunu söylemek mümkün. Burada farklı kategorilere göre üretilmiş içeriklerin ne kadar kazandıracağını Google Adsense sitesinde de sorgulanabilir bir biçimde aktaracağız. Ayrıca kategori dışında hizmet verilen bölge diğer bir ücret faktörü olarak görünüyor. Ücret hesaplama ekranında da Avrupa, Orta Doğu, Afrika bir seçenek iken Asya ve Pasifik ülkeleri bir seçenek olarak görünüyor. Kuzey Amerika ile Güney Amerika ise birbirinden ayrı iki lokasyon olarak toplamda 4 farklı konum seçme şansı tanınıyor.

 

Böylece kategorinizi ve konumunuzu belirledikten sonra Youtube para kazanma aktif etme işlemini yaptıktan sonra ne kadar kazanabileceğinizi ortalama referans değerlere göre ölçebiliyorsunuz. Tüm bu kazanç rakamları mevcut içerik üreticilerine ödenen miktarların ortalaması alınarak sunuluyor ve dolayısıyla ortalama rakamlar olmasından dolayı değişkenlik gösterebiliyor. Hedef kitle, içerik kalitesi, izlenme zamanı gibi kriterler alınacak reklam geliri için e önemli unsurlar oluyor.

 

Youtube Reklamlarında Kategori Önemli Mi?

 

Youtube yorum paketleri pek çok kullanıcıya yol gösterici olabiliyor. Bu gibi etkileşimi arttıracak detaylar ise kanalların büyümesine büyük bir katkı sağlıyor. Daha fazla etkileşimin olması doğrudan kaliteli bir kitleye sahip olmanıza olanak tanıyor. Dolayısıyla gerçekçi bir hedef kitle analizi yaparak en doğru reklam gösterimini yapabiliyorsunuz. Etkileşimi arttırmanın en doğru yollarından birisi ise bu hedef kitlenizi belirlerken kategorinize ait bir veri kullanmanızdır.

 

Eğer kategoriniz otomotiv üzerine seçiliyse ürettiğiniz içeriğin otomobiller, motorlu taşıtlar ve türevleri üzerine olması önemlidir. Bunun yanı sıra eğitim alanında bir kanala sahipseniz muhtemel abonelerinizin amacı bir konu hakkında bilgi sahibi olmaktır. Dolayısıyla içeriklerinizin bu tatmin duygusunu sağlaması elzemdir. Bunu sağlamadığı durumlarda yine reklam gösterimi olsa da yeterli kazanç elde edilemeyebilir. Çünkü kategori ve hedef kitle birbiriyle örtüşür olduğunda verimli bir reklam gösterimi söz konusu olacaktır.

 

Ayrıca kitlenizi ilgi alanlarına bağlı olarak daha da büyütmek istiyorsanız Youtube beğeni satın alma hizmetini inceleyebilirsiniz. Çünkü bu sayede algoritmaya göre daha azla etkileşim alacağınız için doğrudan önerilen videolarda yer almaya başlayacaksınız. Beğeni sayısı arttıkça izlenmeleriniz yükselecek ve bunun totalinde de daha büyük bir abone kitlesine ulaşacaksınız. Hatta katıl butonuna tıklayan kullanıcı sayısının artması, aktif olarak yorum yapan ve beğeni veren abonelerin sayısının yükselmesi hep buna bağlıdır.

 

Youtube Aylık İzlenme Limitleri Ne Kadar Kazandırıyor?

 

Youtube aylık izlenme tutarları için net bir şey söylemek hiçbir zaman mümkün değil. Ancak doğrudan Google tarafından paylaşılan ve içerik üreticilerine ödenen tutarların ortalamasını yansıtan bir hesaplama aracı var. Adsense sayfasından bulabileceğiniz bu hesaplama aracıyla kategorinizi ve konumunuzu seçtikten sonra ortalama ücretleri görebilirsiniz. Genellikle insanların aklında var olan soru kalıbı ise 1 milyon izlenmeye ne kadar kazanılıyor minvalinde oluyor.

 

Fakat bunun hem kategorik bazda hem de hedef kitleyle doğrudan alakalı olduğunu söylemeliyiz. Özellikle daha kısa sürelerde daha doğru bir kitleye ulaşan reklamlar çok daha yüksek kazançlar elde etmenize olanak tanıyor. Bunun yanı sıra çoğu zaman en düşük reklam ücretleri kitle ve kategori bütünlüğü olmayan, özgün içerikler sunmayan kanallarda söz konusu olabiliyor. Yani aynı doğrultuda bir içerik yüklense dahi kategori seçimi, abone kitlesinin niteliği ve etkileşim yoğunluğu ücreti değiştirebilecek faktörler olarak görülebiliyor.

 

Youtube beğeni satın al ile video izlenme sayısını arttırmak yeni aboneler ve izleyiciler için önemli bir avantaj olabilir. Çünkü bir noktaya kadar izlenmiş olan içerikler bizim için çok daha önem arz ediyor. Hatta son zamanlarda abone olmayı düşündüğümüz kanallar, izleme ekranında önerilen videoların izlenme sayıları ya da yapılan yorumlar ve beğeniler süreklilik için en mühim unsurlar olarak görülüyor.

 

Youtube Kaç İzlenme Ne Kadar Ediyor?

 

Youtube yüksek izlenme paketleri ile dilediğiniz bir içeriği adeta uçurabilirsiniz. Hatta viral olması durumunda global bir izlenme paketi bile alabilirsiniz. Bu sayede algoritmada sivrilecek ve daha büyük kitlelere kolayca ulaşacaktır. Kazanacağınız miktarı ise Google tarafından paylaşılan verilere göre şöyle listeleyebiliriz. Tüm veriler aylık 1 milyon görüntüleme alan bir içeriğin 1 yıllık kazancını göstermektedir.

  • Alışveriş Kategorisi: 86.000 TL
  • Bilgisayar ve Elektronik Kategorisi: 79.000 TL
  • Bilim Kategorisi: 58.000 TL
  • Emlak Kategorisi: 85.000 TL
  • Ev ve Bahçe Kategorisi: 140.000 TL
  • Evcil ve Yabani Hayvanlar Kategorisi: 71.000 TL
  • Finans Kategorisi: 214.000 TL
  • Güzellik ve Egzersiz Kategorisi: 85.000 TL
  • Haberler Kategorisi: 42.000 TL
  • Hobiler ve Boş Zaman Uğraşları Kategorisi: 69.000 TL
  • Hukuk ve Kamu Hizmetleri Kategorisi: 82.000 TL
  • Kitap ve Edebiyat Kategorisi: 42.000 TL
  • Oyunlar Kategorisi: 46.000 TL
  • Referans Kategorisi: 66.000 TL
  • Sanat ve Eğlence Kategorisi: 61.000 TL
  • Sağlık Kategorisi: 95.000 TL
  • Seyahat Kategorisi: 110.000 TL
  • Spor Kategorisi: 49.000 TL
  • Ticari ve Endüstriyel Hizmetler Kategorisi: 110.000 TL
  • Yiyecek ve İçecek Kategorisi: 68.000 TL
  • Çevrimiçi Topluluklar Kategorisi: 74.000 TL
  • İnsan ve Toplum Kategorisi: 63.000 TL
  • İnternet ve Telekom Kategorisi: 119.000 TL
  • İş ve Eğitim Kategorisi: 89.000 TL