YouTuber Nasıl Olunur? YouTuber Olmak İçin Neler Gerekiyor?

YouTuber Nasıl Olunur? YouTuber Olmak İçin Neler Gerekiyor?

YouTuber Nasıl Olunur? YouTuber Olmak İçin Neler Gerekiyor?

İnsanların hayatına girdiğinden beri tüm izleme, arama alışkanlıklarını değiştiren ve bir video paylaşım sitesi olan Youtube, herkes için oldukça ilgi çekicidir. Öyle ki, Youtube yalnızca video izlenen bir site olmaktan çıkmış, aynı zamanda kaynak kapısı haline de gelmiştir. Youtube'da ünlü olmak ve Youtuber olmak için izlenilen birçok yol mevcut. Tabii, tüm bunlardan önce bir Youtube hesabı açmak ve kendinize kanal oluşturmak gerektiğini de unutmamak gerek.

Youtuber Olmak için Ne Gerekiyor?

Youtuber olmak, çeşitli elementleri bir araya getirmek ve konsepte göre ihtiyaç duyulan birkaç şeyden ibaret.

Örneğin, konu siz ve size dair paylaşımlar ise ve yapmak istediğiniz şey skeç videoları yapmaksa, gereken ihtiyaçlar;

  • Kamera
  • Mikrofon
  • Bilgisayar
  • Montaj Programı
  • Ses efektleri programı

 

Ya da bu işlevleri yerine getirebilen bir akıllı telefon ve telefon uygulamaları olacaktır. Ayrıca bu tür elementler ile birlikte Vlog ya da hayata dair içerikler de paylaşabilirsiniz. Konu oyun kanalı ya da eğitim kanalı ise bilgisayar olmazsa olmazlardan. Yine akıllı telefon ile de oyun paylaşmanız mümkün. Ancak, bu durumda kısıtlı bir şekilde kaynak üreteceğinizi unutmamalısınız. Tüm bunların dışında, bu videoları yayınlayacağınız bir de Youtube kanalına sahip olmanız gerekli.

Youtube'da Kanal Açmak

Youtuber olmak için ilk basamak, Youtube'da bir kanal oluşturmaktan geçiyor. Youtube.com'a giriş yapmak için ise bir Gmail hesabı bulundurmanız yeterli. Bu hesap ile kayıt açtığınız andan itibaren, Youtube.com'da bir hesabınız oluşacaktır. Ancak, bu hesap henüz kanal sahibi olduğunuz anlamına gelmez. Bir kanal açabilmek için Youtube'a kullanıcı hesabınız ile giriş sağlayınız. Giriş yaptıktan sonra ise sol üst köşede yer alan menü çizgilerini tıklayınız. Buradan 'Kanal Oluştur' seçeneğini takip ederek kendinize bir kanal oluşturmanız ve sizden istenen kanal ismini vermeniz yeterli olacaktır.

Artık Sizde Bir Youtuber Oldunuz

Gerekli elementleri sağlayıp, Youtube'da kanal açma eylemini gerçekleştirdiyseniz tebrikler! Çünkü artık siz de bir Youtuber oldunuz. Youtuber olmak sanıldığı kadar zor bir eylem değil. Eğer öyle olsaydı, dünyanın dört bir yanında milyonlarca Youtuber olmazdı, öyle değil mi? Yapmış olduğunuz işlemler ve bir araya getirdiğiniz olgular ile birlikte, sizler de videolar çekip, gerekirse montajlayarak paylaşabilir ve hatta belirli bir izlenme sayısı ve dakikası yakaladıktan sonra para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Başarılı Olmak İçin Neler Yapmalı?

Youtube'da başarı unsurunu yakalayabilmek, bir kanal sahibi olmaktan daha zor. Geride kalan yıllarda, her geçen gün sayıları katlanan milyonlarca Youtuber arasından sıyrılmak zor olacak. Bu sebeple, içeriklerin mümkün olduğunca güncel ve özgün olmasında fayda var. Aklınızdaki her duygu ve olayı kayıt altına almak ve biraz olsun eğlenceli hale getirerek paylaşmak, size istediğiniz başarıyı getirebilir. Elbette, şans faktörü yanınızdaysa!